Bløde og luftige juleboller - Opskrift på juleboller med chokolade og appelsin
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Bløde og luftige juleboller

Annonce for Kenwood

Glædelig 20. december. I dagens fredagshygge og julekalender har jeg allieret mig med en ny ven i mit køkken nemlig min nye Kenwood Chef XL Titanium køkkenmaskine. Vi har sammen bagt de bedste, blødeste og mest luftige juleboller. Julebollerne er fyldt med kardemomme, kanel, mørk chokolade og appelsinskal. De dufter og smager himmelsk. Faktisk ville jeg have delt denne opskrift med jer i sidste års julekalender, men jeg fik aldrig uploadet den. Disse boller er perfekte at servere til morgenmad i juleferien. Bollerne minder lidt om disse Kløbenboller, som virkelig også er gode!

Vi har altid brugt en Kenwood køkkenmaskine hjemme hos mig og sådan en maskine kan altså holde i rigtig mange år. Denne nye Kenwood Chef XL Titanium er simpelthen genial med sine 1700W. Den kommer med 5 forskellige pisker og værktøjer. Jeg har brugt dejkrogen til denne opskrift og den ælter dejen helt perfekt. Rigtig god fornøjelse!

Bløde og luftige juleboller

Opskrift til 8-10 personer

Ingredienser

Bløde og luftige juleboller (15 stk.)
Derudover

Fremgangsmåde

Bløde og luftige juleboller

Rør gæren ud i den lunkne mælk. Tilsæt græsk yoghurt, æg, sukker, kardemomme, kanel, appelsinskal og lidt af melet og rør rundt. Tilsæt saltet sammen med mere mel og ælt dejen imens resten af melet tilsættes lidt ad gangen. Tilsæt smørret lidt ad gangen og ælt det godt ind i dejen. Ælt dejen godt sammen til den bliver blank og smidig og slipper skålen. Tilsæt til sidst chokolade. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i skålen i ca. 1 time under et fugtigt viskestykke.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Form dejen til 15 lige store boller og placer dem tæt, så de kan hæve sammen, på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter. Pensl herefter bollerne med æggeblomme og fløde og drys med perlesukker og hasselnødder. Bag bollerne i ca. 20-25 minutter til de er gyldne og gennembagte. Nyd bollerne imens de er lune. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar