Opskrifter Livsstil

Bløde chokoladeboller

Bløde chokoladeboller der er luftigt og helt perfekte er nok det bedste bagværk der findes, hvis du spørger mig! En smør-blød bolle fyldt med chokolade, det går man aldrig galt i byen med. Disse chokoladeboller smager allerbedst når de er lune og chokoladen stadig er smeltet, og så med et lag iskoldt tandsmør…mums! Jeg kan godt lide at bruge en blanding af både mørk chokolade og mælkechokolade i bollerne, men man kan sagtens bare tilsætte en af delene. Og husk at chokoladen gerne skal være helt kold, så farver den nemlig ikke dejen. Selve dejen er også perfekt til de klassiske fødselsdagsboller eller bamseboller. Det er også den samme dej, som jeg bruger i mine svenske fastelavnsboller “Semlor” og også til mine, hvis jeg selv skal sige det, overdrevet gode kanelsnegle.  God fornøjelse!

Bløde chokoladeboller

Sødt bagværk til 4-6 personer
Forberedelse 1 t. 30 min. / Tilberedning 15 min. / I alt 1 t. 45 min.
Ingredienser

Chokoladeboller (12-14 stk.):

2 dl sødmælk

25 g gær

1 æg

1 spsk. sukker

1 tsk. salt

Ca. 500 g mel

125 g smør, blødt

100 g chokolade knapper eller hakket chokolade (jeg har brugt 50 g mørk og 50 g mælkechokolade)

1 sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde

Chokoladeboller:

Varm mælken op i en gryde. Hæld den varme mælk i en røremaskine og smuldre gæren heri. Tilsæt æg, sukker og salt og rør rundt. Tilsæt mel lidt adgangen, imens der røres samtidig med det bløde smør også tilsættes lidt adgangen. Pas på med at tilsætte for meget mel. Kør dejen i ca. 8 minutter indtil  den er smuk, blank og smidig og slipper skålen. Vend chokoladen i dejen. Dæk dejen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve i 1 time. Del dejen i 12-14 lige store stykker og tril dem til fine runde boller. Kom bollerne over i en bradepande og lad dem efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 C. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i ca. 15-18 minutter til de er gyldne. Lad bollerne køle lidt af inden de nydes. Velbekomme!

Bedøm denne ret

14 Comments
  1. Hej, kan man undlade chokoladen i denne opskrift og på den måde få nogle lækre fødselsdagsboller ud af det? 🙂

  2. Jeg har i 5 år forsøgt at finde den perfekte bolledej til glutenfri bagning – men denne opskrift er perfekt jeg erstattede melet ud med 500g rød finax. Dejen var perfekt at arbejde med og klistrede overhoved ikke det blev de mest luftige boller. ( bagte uden chokolade)

    1. Sådan! Det er jeg så glad for at høre, og jeg håber, at din kommentar kan inspirere andre 🙂 Rigtig god dag! Kh Frederikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.