Bløde chokoladeboller der er luftigt og helt perfekte er nok det bedste bagværk der findes, hvis du spørger mig! En smør-blød bolle fyldt med chokolade, det går man aldrig galt i byen med. Disse chokoladeboller smager allerbedst når de er lune og chokoladen stadig er smeltet, og så med et lag iskoldt tandsmør…mums! Jeg kan godt lide at bruge en blanding af både mørk chokolade og mælkechokolade i bollerne, men man kan sagtens bare tilsætte en af delene. Og husk at chokoladen gerne skal være helt kold, så farver den nemlig ikke dejen. Selve dejen er også perfekt til de klassiske fødselsdagsboller eller bamseboller. Det er også den samme dej, som jeg bruger i mine svenske fastelavnsboller “Semlor” og også til mine, hvis jeg selv skal sige det, overdrevet gode kanelsnegle. God fornøjelse!
Ingredienser
Chokoladeboller (12-14 stk.):
2 dl sødmælk
25 g gær
1 æg
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
Ca. 500 g mel
125 g smør, blødt
100 g chokolade knapper eller hakket chokolade (jeg har brugt 50 g mørk og 50 g mælkechokolade)
1 sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde
Chokoladeboller:
Varm mælken op i en gryde. Hæld den varme mælk i en røremaskine og smuldre gæren heri. Tilsæt æg, sukker og salt og rør rundt. Tilsæt mel lidt adgangen, imens der røres samtidig med det bløde smør også tilsættes lidt adgangen. Pas på med at tilsætte for meget mel. Kør dejen i ca. 8 minutter indtil den er smuk, blank og smidig og slipper skålen. Vend chokoladen i dejen. Dæk dejen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve i 1 time. Del dejen i 12-14 lige store stykker og tril dem til fine runde boller. Kom bollerne over i en bradepande og lad dem efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 C. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i ca. 15-18 minutter til de er gyldne. Lad bollerne køle lidt af inden de nydes. Velbekomme!
Hej:) kan man bruge kærnemælk i stedet for sødmælk?
Det kan du sagtens 🙂
Hej, kan man undlade chokoladen i denne opskrift og på den måde få nogle lækre fødselsdagsboller ud af det? ?
Ja, det kan du i hvert fald 🙂 God fornøjelse! Kh Frederikke
Bruger ud varmluft eller alm ovn i opskriften? ?
Jeg bruger altid varmluft 🙂
Hej Frederikke
Super opskrift! jeg har bagt bollerne flere gange. Kan de fryses? 🙂
Dejligt at høre! Ja, det kan de sagtens 🙂
Skal bradepanden smøres?
Hvis du ikke bruger bagepapir, så er det en god ide at smøre bradepanden 🙂
Jeg har i 5 år forsøgt at finde den perfekte bolledej til glutenfri bagning – men denne opskrift er perfekt jeg erstattede melet ud med 500g rød finax. Dejen var perfekt at arbejde med og klistrede overhoved ikke det blev de mest luftige boller. ( bagte uden chokolade)
Sådan! Det er jeg så glad for at høre, og jeg håber, at din kommentar kan inspirere andre 🙂 Rigtig god dag! Kh Frederikke
Mon de kan laves som koldhævede?
Ja, du kan sagtens koldhæve dem ? Tilsæt ca. 10-15 g gær 🙂
Halløj! Vil virkelig gerne lave disse utroligt flotte boller, men har ikke en røremaskine, kan det gøres med håndkraft??
Ja, alle gærdeje kan røres i en skål med en træske og æltes sammen med hænderne 🙂
Hvorfor smelter du ikke smørret sammen med mælken?
Det kan man også sagtens gøre 🙂 Der er mange måder at gøre det på, så du gør bare det du bedst kan lide 🙂
Jeg har aldrig set en så trygt side jeg kun bruge❤️
Bagte bollerne, med lidt ekstra chokolade – de blev rigtig gode 🙂
Hvilken krog til røremaskinen bruger du til denne opskrift? ?
Dejkrog 🙂
Hei!
Stemmer det at det skal være 1spiseskje med sukker? Altså ca 15gram?:)
Høres så lite ut!
Ja, det er korrekt ca. 20 g 🙂
Jeg elsker disse chokoladeboller! Vildt lækker blød dej, ikke klistret på nogen måde. Dejlige bløde og velsmagende boller.
Ej, hvor er det bare skønt at høre! Hav en dejlig dag 🙂
Det er ikke chokoladeboller. Det er boller med chokolade. I hvert fald hvis man kommer fra København.
Okay 🙂