Bløde chokoladeboller der er luftigt og helt perfekte er nok det bedste bagværk der findes, hvis du spørger mig! En smør-blød bolle fyldt med chokolade, det går man aldrig galt i byen med. Disse chokoladeboller smager allerbedst når de er lune og chokoladen stadig er smeltet, og så med et lag iskoldt tandsmør…mums! Jeg kan godt lide at bruge en blanding af både mørk chokolade og mælkechokolade i bollerne, men man kan sagtens bare tilsætte en af delene. Og husk at chokoladen gerne skal være helt kold, så farver den nemlig ikke dejen. Selve dejen er også perfekt til de klassiske fødselsdagsboller eller bamseboller. Det er også den samme dej, som jeg bruger i mine svenske fastelavnsboller “Semlor” og også til mine, hvis jeg selv skal sige det, overdrevet gode kanelsnegle. God fornøjelse!
Bløde chokoladeboller
Ingredienser
Chokoladeboller (12-14 stk.):Fremgangsmåde
Chokoladeboller:
Varm mælken op i en gryde. Hæld den varme mælk i en røremaskine og smuldre gæren heri. Tilsæt æg, sukker og salt og rør rundt. Tilsæt mel lidt adgangen, imens der røres samtidig med det bløde smør også tilsættes lidt adgangen. Pas på med at tilsætte for meget mel. Kør dejen i ca. 8 minutter indtil den er smuk, blank og smidig og slipper skålen. Vend chokoladen i dejen. Dæk dejen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve i 1 time. Del dejen i 12-14 lige store stykker og tril dem til fine runde boller. Kom bollerne over i en bradepande og lad dem efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 C. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i ca. 15-18 minutter til de er gyldne. Lad bollerne køle lidt af inden de nydes. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar