Fredagshygge: Sunde chokoladeboller med skyr og havregryn - Sunde chokoladeboller
Opskrifter Livsstil Shop

Chokoladeboller med skyr og havregryn

Sundere chokoladeboller med skyr og havregryn. Fredagshygge er endnu engang tilbage, og jeg byder på de lækreste sunde chokoladeboller med dejlig smag af  kardemomme og vanilje. Selve opskriften på bollerne er disse sunde boller med skyr og havregryn, hvor jeg blot har ændret lidt. De smager virkelig godt er ret perfekte at servere til fredagshyggen. Bollerne er meget nemme at bage og de kan også bages i en glutenfri version ved at bruge glutenfrie havregryn. Jeg har brugt 80 % mørk chokolade, men mindre % kan sagtens bruges.

I stedet for skyr, kan bollerne også laves med græsk yoghurt enten 2 % eller 10 %. Prøv også mine andre fredagshygge opskrifter, f.eks. kanelstang med remonce og creme, grøn giftkage, sundere nutella trøfler eller  snitter med M&Ms. Rigtig god fornøjelse og god fredag!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Sundere snack, Boller til 4-6 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 25 min. / I alt 40 min.
Ingredienser

Sunde chokoladeboller med skyr og havregryn (10 stk.)

250 g skyr eller græsk yoghurt

225 g havregryn

4 æg

1 lille tsk bagepulver

1/2 tsk kardemomme

1/2 tsk vaniljepulver

1/2 tsk salt

2 spsk honning

100 g mørk chokolade, hakket eller i drops

Fremgangsmåde

Sunde chokoladeboller med skyr og havregryn

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Kom skyr, havregryn, æg, bagepulver, kardemomme, vaniljepulver, salt og honning op i en skål og blend det med en stavblender (eller kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor). Lad dejen stå i 10 minutter til den har sat sig, og er blevet lidt mere fast. Vend chokolade i dejen. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt 10 lige store boller på bagepladen med to skeer (du kan evt. gøre skeerne våde). Bag bollerne i ca. 20-25 minutter til de er gyldne. Lad bollerne afkøle helt inden de skæres igennem. Velbekomme!

Bedøm denne ret

9 Comments
    1. Ja, det kan man sagtens 🙂 Juster evt. mængden af havregryn, da naturel yoghurt tit er lidt mere flydende 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.