Fredagshygge: Grøn giftkage - Opskrift på den klassiske grønne giftkage/Bladankage
Opskrifter Livsstil Shop

Fredagshygge: Grøn giftkage

 

Fredagshygge: Grøn giftkage, som også kaldes Bladankage. En virkelig nem kage, som mange sikkert kender fra barndommen. Denne grønne kage har jeg i hvert fald tit fået når der var børnefødselsdage, og der blev delt kage ud i klassen. Kagen er meget hurtig og nem at lave og den grønne farve kan sagtens skiftes ud med andre frugtfarver f.eks. rød eller blå. Kagen er lækker og svampet og pyntet med et tykt lag chokoladeglasur. Jeg har bagt kagen i en rund springform, men den kan også bages i en bradepande, så skal kagen blot have lidt mindre tid i ovnen. Sådan en kage er da et perfekt fredagshygge projekt og et projekt, hvor børnene sagtens kan bage med. Har du prøvet nogle af mine andre fredagshygge opskrifter? Prøv f.eks. mine hjemmelavede müslibarer med nødder, tørret frugt og andre lækkerier eller brownie kugler med nutella og kiks. Rigtig god fornøjelse!

Fredagshygge: Grøn giftkage

Kage til 8-10 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 1 t. / I alt 1 t. 15 min.
Ingredienser

Svampet grøn giftkage

250 g smør, blødt

250 g sukker

3 æg

250 g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

1,5 dl mælk

Ca. 2 tsk mandelessens

Ca. 5 tsk grøn frugtfarve

Chokoladeglasur

1 dl sødmælk

50 g sukker

50 g smør

2 spsk. kakaopulver

100 g mørk chokolade, hakket

Fremgangsmåde

Svampet grøn giftkage

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt et æg ad gangen. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og sigt det i dejen skiftevis med mælk imens der piskes. Tilsæt mandelessens og frugtfarve imens der piskes. Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir i bunden og smurt med smør rundt i kanten. Kom dejen i formen og bag kagen i ca. 45-50 minutter. Lad kagen afkøle.

Chokoladeglasur

Kom sødmælk, sukker og smør i en gryde og smelt sukker og smør og rør det sammen ved middelvarme. Drys kakaopulveret i og pisk det godt. Tilsæt tilsidt chokoladen og rør rundt indtil det er smeltet. Sæt gryden til side.

Befri kagen fra formen og smør chokoladeglasuren ud på kagen. Stil kagen på køl så chokoladen kan sætte sig eller nyd kagen med det samme. Velbekomme!

Bedøm denne ret

4 Comments
  1. Hej Frederikke

    Hvis jeg bager denne kage i en ovn- bradepande (vil skære den til talkage), vil du så anbefale dobbelt eller tre- dobbelt portion?

    Mvh. Katrine

    1. Jeg ville lave tre-dobbelt portion, for at være sikker på, at der er nok kage 🙂 Og hvis det viser sig at være for meget kage, så kan det trylles om til lækre hjemmelavede romkugler 🙂

  2. Hej Frederikke

    Kan jeg bage kagen i aften og stille den i køleskabet til i morgen eftermiddag? Eller vil den blive tør ? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven