Fredagshygge: Brownie kugler med nutella og kiks
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Fredagshygge: Brownie kugler med nutella og kiks

Så er det endnu engang blevet fredag, og det betyder, at det er tid til Fredagshygge! I dag byder jeg på brownie kugler med nutella og kiks dyppet i mørk chokolade. De er faktisk næsten lavet som en romkugle, bare i en luksusudgave, dog er der ikke rom i. Jeg har pyntet kuglerne med guldstøv men de kan også pyntes med f.eks. frysetørrede hindbær, kokosmel eller hakkede hasselnødder. Du kan også dyppe dem i mælkechokolade eller hvid chokolade, hvis du ikke er til den mørke chokolade. Rigtig god fornøjelse og god fredag!

Fredagshygge: Brownie kugler med nutella og kiks

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 30 min.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Brownie
Derudover

Fremgangsmåde

Brownie

Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk sukker og æg lyst og luftigt. Bland de tørre ingredienser og rør det forsigtigt i dejen. Tilsæt det smeltede smør. Hæld dejen i en bageform (21×21) beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen ved 175 °C i ca. 30-35 minutter. Lad kagen køle helt af.

Bræk brownien ud i nogle stykker og kom den i en skål med finthakkede kiks, hindbærsyltetøj og nutella. Bland det hele sammen til en ensartet og sammenhængende masse. Tril ca. 22 lige store kugler og stil dem på køl, imens du smelter chokoladen i en skål over vandbad. Dyp hver brownie kugle i mørk chokolade og drys med f.eks. frysetørrede hindbær, guldstøv, kokosmel eller hakkede hasselnødder. Stil kuglerne på køl indtil de skal spises. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar