Bløde boller med Dumle - Opskrift på bløde boller med Dumle

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Bløde boller med Dumle

Annonce da jeg er ambassadør for Fazer og jeg omtaler Dumle i dette indlæg

Bløde boller med Dumle – Opskrift på bløde teboller med Dumle karamel. Disse bløde og luftige teboller er bagt med Dumle karameller i midten. Jeg er kæmpe fan af Dumle og bløde og luftige boller, så denne kombination er helt vidunderlig. Det er sådan nogle lækre boller, som sagtens kan laves med en anden slags chokolade.

Bollerne er perfekte at bage til og sammen med børn. Det er så skønt at brække sådan en lun bolle over og se karamellen og chokoladen flyde ud. Prøv også min opskrift på Semlor med Dumle. Rigtig god fornøjelse!

Bløde boller med Dumle

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 1 t. 30 min.
I alt 2 t. 30 min.

Ingredienser

Bolledej (ca. 15 stk.)

Fremgangsmåde

Bolledej

Kom vandet i en røreskål og opløs gæren heri. Tilsæt kardemomme, sukker, (100 g) af melet og æggene. Ælt det sammen. Tilsæt nu lidt mere mel i, smørret og salt. Ælt godt og tilsæt resten af melet lidt ad gangen. Ælt dejen indtil den er smidig og blank og stadig er klistret. Dejen skal være klistret, så tilsæt endelig ikke for meget mel. Stil dejen til hævning, med husholdningsfilm og et viskestykke over skålen, et lunt sted. Sådan en tebolledej hæver meget op. Den skal hæve til 3 dobbelt størrelse og det tager et sted mellem 60- 90 minutter afhængig af, hvor lunt der er.

Når dejen har hævet tændes ovnen på 200 C varmluft.

Del dejen ca. 15 lige store boller og form hver dej rundt om 2 stk Dumle karameller og tril til boller. Placer dem i en bradepande/firkantet form beklædt med bagepapir. Hvis dejen er for klistret kan du tage lidt olivenolie på hænderne og på bordet, så hænger dejen ikke fast. Lad bollerne efterhæve til dobbelt størrelse. Pensl bollerne med sammenpisket æggeblomme og sødmælk og bag bollerne i ca. 15-18 minutter. Bollerne skal være gyldne på toppen, men hold øje med dem, da ovne er forskellige. Lad bollerne afkøle. Server straks. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar