Semlor med Dumle chokoladeskum - Opskrift på Semlor med chokolade
Opskrifter Livsstil Shop

Semlor med Dumle chokoladeskum

Indlægget er lavet i samarbejde med Fazer

Semlor med Dumle chokoladeskum – Opskrift på de lækreste Semlor med Dumle chokoladeskum. Bløde og luftige svenske fastelavnsboller, ved navn Semlor, smager så skønt! En Semlor er en bolle som fyldes med mandelmasse og flødeskum, det er en ret perfekt kombination, hvis du spørger mig. Jeg har dog videreudviklet på Semlor’en og taget den til nye højder her og lavet min egen version, som er så lækker og snasket og den går lige i chokolade-hjertet!

Den bløde bolle er en lækker tebolle med kardemomme i, chokoladeskummet er en pisket chokoladecreme lavet med Karl Fazer Dumle chokolade, mandelfyldet lavet på bagte mandler og Karl Fazer Dumle chokolade og pyntet med hakket Geisha chokolader. En rigtig lækker chokoladebombe, som er perfekt at servere til fastelavn.

Fazer slik og chokolade der bruges i opskriften kan købes i de fleste supermarkeder. Du kan se 2 andre opskrifter, som jeg har udviklet i samarbejde med Fazer i forbindelse med mit ambassadør-samarbejde med Fazer: Dumle tærte og vegansk risalamande lavet på havreris.

 

Fastelavnsboller til 6-8 personer
Forberedelse 2 t. / Tilberedning 2 t. / I alt 4 t.
Ingredienser

Dumle chokoladeskum

4 blade husblas

1/2 L piskefløde

200 g Karl Fazer chokolade med Dumle

Bolledej (ca. 15 stk.)

4 dl vand, lunkent

50 g gær

1 tsk. kardemomme

100 g sukker

2 æg

75 g smør, smeltet

1/2 tsk. salt

Ca. 850-900 g hvedemel

1 æggeblomme og 3 spsk. sødmælk pisket sammen til pensling

Mandelmasse

150 g mandler, ristede

150 g flormelis

50 g Karl Fazer chokolade med Dumle, smeltet

1 past. æggehvide

0,5 dl piskefløde

Derudover

10 stk. Geisha chokolader, grofthakket

Flormelis

Fremgangsmåde

Dumle chokoladeskum

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm fløden op i en gryde til den lige akkurat bobler en smule. Skru ned for varmen og smelt chokoladen i fløden. Rør godt rundt så du er sikker på at alt chokoladen er smeltet og rørt ud i fløden. Smelt husblassen i blandingen og hæld det over i en skål igennem en si, så evt. ikke opløst husblas og chokolade bliver siet fra. Læg et stykke husholdningsfilm over skålen og tryk det godt ned på overfladen af fløde-chokoladeblandingen, så der ikke dannes kondens. Stil det på køl i 4 timer eller i fryseren i 2 timer.

Bolledej

Kom vandet i en røreskål og opløs gæren heri. Tilsæt kardemomme, sukker og 100 g af melet  og æggene. Ælt det sammen. Tilsæt nu lidt mere mel i, smørret og salt. Ælt godt og tilsæt resten af melet lidt ad gangen. Ælt dejen indtil den er smidig og blank og stadig er klistret. Dejen skal være klistret, så tilsæt endelig ikke for meget mel. Stil dejen til hævning, med husholdningsfilm og et viskestykke over skålen, et lunt sted. Sådan en tebolledej hæver meget op. Den skal hæve til 3 dobbelt størrelse og det tager et sted mellem 60- 90 minutter afhængig af, hvor lunt der er.

Når dejen har hævet tændes ovnen på 200 C varmluft.

Form dejen til ca. 15 lige store boller og placer dem på en eller to bageplader beklædt med bagepapir. Hvis dejen er for klistret kan du tage lidt olivenolie på hænderne og på bordet, så hænger dejen ikke fast. Lad bollerne efterhæve til dobbelt størrelse. Pensl bollerne med sammenpisket æggeblomme og sødmælk og bag bollerne i ca. 15-18 minutter. Bollerne skal være gyldne på toppen, men hold øje med dem, da ovne er forskellige. Lad bollerne afkøle på en rist.

Mandelmasse

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Hæld mandlerne på en bageplade med bagepapir og bag mandlerne i ovnen i ca. 8-10 minutter.

Hak mandlerne (med skal) i en foodprocessor til de er helt fint malede. Tilsæt flormelis og smeltet chokolade og blend igen. Tilsæt til sidst æggehviden og fløde og blend indtil det bliver en ensartet masse. Kom mandelmassen i en sprøjtepose.

Sådan samler du Semlor

Pisk forsigtigt chokoladecremen op til den er lys, luftig og fast i konsistensen. Kom cremen op i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Klip en trekant på toppen af hver bolle. Fjern forsigtigt trekanten og fyld så hullerne op med mandelmassen. Sprøjt chokoladeskum ud på hver bolle, drys med hakket Geisha chokolade på cremen og slut af med at lægge den lille bolletrekant tilbage på bollen. Drys flormelis på bollerne og server straks. Velbekomme!

Bedøm denne ret

3 Comments
  1. Tak for kæmpe inspiration, er vild med dine opskrifter og kreationer🧁🍫
    I går lavede jeg dumlecremen til semlor ig har haft det på køl over natten, men det er blævret og ser ikke så lækkert ud, var det en fejl at lave det dagen før? Så været snorrelige med at følge opskriften😊

    1. Den skal helst laves dagen før. Den er lidt blævret, indtil den bliver pisket op, og bliver helt lys og luftig 🙂 Så du har helt sikkert fulgt opskriften helt rigtigt 🙂 Kh Frederikke

  2. Tak for svar, så blev jeg det klogere, nåede ikke at se dit svar, så jeg smed den ud😬😂på den igen for det smagte lækkert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.