Vegansk risalamande med appelsinsirup - Opskkrift på vegansk risalamande
Opskrifter Livsstil Shop

Vegansk risalamande med appelsinsirup

Indlægget er lavet i samarbejde med Fazer/Aito

Vegansk risalamande med appelsinsirup – Opskrift på lækker vegansk risalamande med havreris og appelsinsirup. Dette er et dejligt vegansk alternativ til traditionel risalamande lavet på grødris, sødmælk og fløde. Denne er lavet med grød kogt på havremælk og skandinaviske havreris og derefter vendt sammen med skum af Aito Oat for whipping, som giver den perfekte cremede konsistens til desserten. Det er ikke nødvendigt at tilsætte sukker til risalamanden, da sødmen fra havremælk og Aito Oat for whipping er tilpas. Her serveres risalamanden med en skøn appelsinsirup og et drys sprøde havreris ristet i akaciehonning, men dette kan selvfølgelig erstattes af den klassiske kirsebærsauce. Rigtig god fornøjelse!

Vegansk risalamande med appelsinsirup

Risalamande, Grød til 6 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning + 3 t. / I alt + 4 t.
Ingredienser

Havrerisengrød 

200 g havreris fra Fazer

8 dl havremælk

1/2 tsk. salt

1 vaniljestang

100 g mandler

Appelsinsirup

2,5 dl friskpresset appelsinsaft (fra ca. 2 appelsiner)

Reven skal af ½ usprøjtet appelsin

75 g sukker

1/2 vaniljestang 

Sprøde havreris til pynt

50 g havreris fra Fazer

2 spsk. akaciehonning

Desuden

4 dl Aito Oat for whipping

1-2 appelsiner skåret i tynde fileter

Fremgangsmåde

Havrerisengrød

Kom havreris, havremælk og salt i en tykbundet gryde. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Kom vaniljekorn og den flækkede vaniljestang i gryden.

Kog blanding op under omrøring. Skru ned for varmen og kog grøden i ca. 45 min. ved svag varme – rør jævnligt i gryden, så grøden ikke koger på.

Imens kommes kogende vand på mandlerne, som smuttes, hakkes groft og stilles til side. Husk evt. at gemme én hel mandel.

Tag grøden af varmen, når den er færdig, og rør de hakkede mandler i. Hæld straks grøden i et dybt fad (lad vaniljestangen blive i grøden), så den hurtigt kan køle af. Dæk den med husholdningsfilm helt nede på grøden, og stil den på køl til den er helt kold, min. 3 timer eller til dagen efter.

Appelsinsirup

Kom ingredienserne i en lille gryde, varm op under omrøring og lad koge ved svag varme i ca. 30 min, til det er kogt ind til en sirup. Stil den på køl til risalamanden skal serveres.

Sprøde havreris til pynt

Kom havreris og akaciehonning på en pande og steg risene til de bliver gyldne og sprøde. Kom dem på et stykke bagepapir og derefter i en luftæt beholder indtil brug.

Sådan laver du risalamanden

Pisk Aito Oat for whipping til en let og blød skum. Rør den kolde havregrød igennem og fjern vaniljestangen – sørg for at skrabe den helt ren, så du får alle vaniljekorn med. Vend først halvdelen af skummen i grøden, for at gøre den blød. Vend derefter resten af skummen forsigtig i (sammen med den hele mandel) og hæld risalamanden i portionsglas, som derefter stilles i køleskabet.

Inden servering pyntes risalamanden med et par friske appelsinfileter, lidt kold appelsinsirup og drysse med lidt sprøde havreris. Server resten af tilbehøret til. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven