Kirsebærsauce til risalamande - Opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kirsebærsauce til risalamande

I får lige en lille ekstra opskrift i min julekalender. Efter jeg delte min mors opskrift på den bedste risalamande, er I mange der har spurgt efter opskriften på kirsebærsaucen til risalamanden. Kirsebærsaucen laver vi af syltede kirsebær, som koges op og jævnes. Meget enkelt og hurtigt, bortset fra at det efterhånden kan være svært at finde syltede kirsebær, da de fleste supermarkeder primært sælger færdig kirsebærsauce, hvilket selvfølgelig også smager godt. Vi kan lide den helt enkle kirsebærsmag, så vi tilsætter hverken kanel, vaniljestang, appelsinskal eller portvin, når kirsebærrene koges op, men det kan man sagtens gøre, hvis man ønsker en lidt mere krydret version.  Sidste år var vi heldige at få fat i halve, frosne kirsebær, som vi kogte langsomt op med sukker til bærrene saftede og jævnede som beskrevet herunder. Vi har også i et par år tilsat brombær til kirsebærsaucen – det giver en lidt mørkere og mere bær-agtig sauce, som smager dejligt. Du kan lave kirsebærsaucen klar inden middagen, og bare lune den lidt når risalamanden skal serveres.

Der er tit en rest kirsebærsauce tilbage efter juleaften, så husk at kirsebærsauce ikke kun kan spises til risalamande, men også til mange andre desserter, som f.eks. vaniljeis, budding, ymerfromage og panna cotta. Prøv også en skefuld kirsebærsauce på din græske yoghurt eller på de tykke, amerikanske pandekager. Rigtig god fornøjelse!

Kirsebærsauce til risalamande

Opskrift til 6 personer
Forberedelse 5 min.
Tilberedning 5 min.
I alt 10 min.

Ingredienser

Kirsebærsauce

Fremgangsmåde

Kirsebærsauce

Kom de syltede kirsebær med saft i en lille gryde. Tilsæt vandet og varm langsomt op. Smag evt. til med lidt sukker. Rør kartoffelmelet ud i en lille smule koldt vand. Når kirsebærrene koger tilsættes kartoffelmelsjævningen imens der røres i gryden. Lad kirsebærsaucen koge op så den jævner. Hæld kirsebærsaucen i en saucekande eller lille skål og lad den køle en smule af, så den er lun, når den serveres. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar