Opskrifter Livsstil

Pasta med svampe og bagt laks

Pasta med svampe og bagt laks – en af mine favoritretter her i efteråret. Det er altid lækkert med en cremet pastaret, som tilmed er fyldt med forskellige svampe og serveret med ovnbagt laks med citron. Denne ret er virkelig nem og egner sig godt til en hverdagsret, og på de dage, hvor det gerne må gå hurtigt med maden. Jeg har flere pastaretter, som er nemme og smagfulde: One pot pasta med kylling og squash, one pot pasta med bacon og svampe, one pot spaghetti cabonara og pastaret med flødeost og peberfrugt. Rigtig god fornøjelse!

Pasta med svampe og bagt laks

Mad til 4 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 20 min. / I alt 40 min.
Ingredienser

Bagt laks

4 laksestykker

1 citron, skåret i skiver

Salt og peber

Pasta med svampe

2 spsk. olivenolie

2 alm. løg, skåret i tern

2 fed hvidløg, presset

350 g blandede svampe, f.eks. mark champignoner og kejserhatte, skåret i halve eller kvarte

1-1,5 dl piskefløde

1/2 bøtte ricotta

Revet citronskal

Salt og peber

400 g pasta, jeg har brugt fettuchine

 

Frisk timian til pynt

Fremgangsmåde

Bagt laks

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Kom laksestykkerne i et ovnfast fad og læg citronskiver på laksestykkerne. Drys med salt og peber. Bag laksen i ca. 15-20 minutter afhængig af, hvor store stykkerne er.

Pasta med svampe

Imens laksen er i ovnen sættes der vand over til pastaen.

Svits løg og hvidløg på en pande med olivenolie. Tilsæt svampene. Tilsæt herefter fløde og ricotta og lad det stå at simre ved middelvarme. Smag til med salt, peber og citronskal. Kog pastaen og kom den færdigkogte pasta over på panden, sammen med et par spiseskefulde af pastavandet, og lad det hele stå at simre lidt.

Server pastaen med bagt laks og pynt med frisk timian. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.