I dag er det International Pandekagedag og i den anledning deler jeg denne opskrift på mine amerikanske pandekager med nutella midte, samt alle mine pandekageopskrifter:
De bedste og mest luftige amerikanske pandekager!
Æblegrød forklædt som pandekagekage!
Lækre flamberede pandekager (Crepes Suzette)!
Sommerlig pandekagekage med mascarponecreme!
Ovnbagt pandekage ( Dutch Baby Pancake) med lækre toppings!
Ingredienser
Pandekager (ca. 15 – 16 stk.)
3,5 dl mel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 spsk. sukker
Et lille nip salt
Kornene fra 1 vaniljestang
3,5 dl kernemælk
2 æg (delt i hvider og blommer)
Nutella eller chokolade
Smør til stegning
Fremgangsmåde
Sådan gør du:
Bland mel, bagepulver, sukker, salt og vanilje sammen i en skål. Pisk æggeblommer og kernemælk i. Bland natron med en lille smule kernemælk og hæld det op i dejen. I en anden skål piskes hviderne stive. Vend forsigtigt hviderne i dejen uden at slå luften ud. Steg pandekagerne i smør ved middelvarme. Kom en klat nutella eller chokolade på hver pandekage og kom lidt dej ovenpå, for at lukke pandekagen til. Vend pandekagerne når de er lysebrune. Spis helst pandekagerne imens de er lune, så smager de allerbedst! velbekomme!