Bananpandekager - Opskrift på de bedste bananpandekager uden sukker
Opskrifter Livsstil Shop

Bananpandekager

Bananpandekager – Den bedste opskrift på luftige bananpandekager med kanel og kærnemælk. Disse lækre pandekager med banan er så gode og virkelig nemme at lave. Pandekagerne er kun sødet med bananer, og indeholder derudover havregryn, kærnemælk, kanel, vaniljepulver og bagepulver. Alle ingredienserne blendes sammen til en ensartet dej som steges i smør eller kokos olie på panden. Pandekagerne bliver dejlig tykke og luftige. Prøv også at komme kardemomme i dejen.

Jeg har brugt alm. havregryn, men glutenfri havregryn er ligeså gode. Der er kun 2 spsk. mel i opskriften, og jeg har brugt hvedemel, men en anden slags mel kan bruges i stedet for og det kan også sagtens være en glutenfri mel.

Bananpandekagerne kan toppes med alverdens toppings som f.eks. skyr, græsk yoghurt, sirup, honning, friske bær, frysetørrede bær, syltetøj, kompot, nutella, chokoladecreme, peanutbutter, mandelsmør, hakkede nødder og frugt. Her har jeg toppet med græsk yoghurt, peanutbutter, honning og hakkede valnødder og det smagte vildt godt sammen med pandekagerne.

Pandekagerne kan sagtens fryses ned i en bøtte. Læg pandekagerne ned i bøtten med bagepapir imellem, så er det nemt at tage en pandekage op adgangen. Tø pandekagerne op i ovnen eller i mikroovnen. Disse pandekager er perfekte som morgenmad, til en lille hurtig snack og de kan også tages med på madpakken. Prøv også mine luftige amerikanske pandekager. Rigtig god fornøjelse!

 

Pandekager til 4-6 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 15 min. / I alt 30 min.
Ingredienser

Bananpandekager (ca. 10-12 stk.)

2 bananer, modne

2 æg

2 dl havregryn

2 spsk. mel, f.eks. hvedemel eller en glutenfri mel

1 dl kærnemælk

1 tsk. kanel

1/2 tsk. bagepulver

1/2 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker), kan undlades

1 lille nip salt

Lidt smør eller kokosolie til stegning

 

Fremgangsmåde

Bananpandekager

Blend alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Lad dejen stå i 15 minutter.

Varm en pande op med smør/kokosolie og steg pandekagerne i et par minutter på hver side, til de tager farve. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.