Crepes Suzette (flamberede pandekager)! - Frederikke Wærens

SE ALLE MINE OPSKRIFTER PÅ LÆKRE MADBRØD HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Crepes Suzette (flamberede pandekager)!

Et sent indlæg herfra, men jeg håber, at I nyder påsken med alt, hvad det indebærer! I dag deler jeg en spændende opskrift med jer, nemlig en opskrift på Crepes Suzette. Crepes Suzette er tynde pandekager, som man flambere i appelsinsauce og cognac. Det smager vildt godt, især hvis de varme pandekager i appelsinsaucen bliver serveret med en god kugle vaniljeis til. Perfekt kombination og et perfekt påske-bage-projekt. Her kommer opskriften:

Crepes Suzette (flamberede pandekager)!

Ingredienser

Pandekager (ca. 12-15 stk):
Appelsinsauce:
Desuden:
Pynt:

Fremgangsmåde

Pandekager (ca. 12-15 stk):

Kom mælken i en skål og tilsæt mel, sukker og salt. Pisk godt til dejen er uden klumper. Tilsæt æggene og pisk igen. Rør natron ud i lidt mælk og kom det i dejen. Kom en lille smule smør på pandekagepanden, og bag tynde pandekager af dejen. Da dette er en dessert, er det mest lækkert at servere nogle små pandekager, så brug en pande, der ikke er for stor. Her er brugt en pandekagepande på 24 cm i diameter. Fold pandekagerne sammen. Når pandekagerne er bagt, laves appelsinsaucen.

Appelsinsauce:

Smelt smør, sukker, appelsinskal- og saft sammen i en dyb pande. Lad saucen koge op. Læg de varme pandekager i appelsinsaucen og dryp appelsinsauce med en ske på det øverste af pandekagerne. Sørg for at det hele er godt varmt. Hæld nu cognac ud over pandekagerne og antænd med en lighter, sådan at det flamberes (HUSK at slukke for emhætten først).

Anret 2-3 små pandekager på hver tallerken og hæld lidt appelsinsauce over. Pynt med en god kugle vanilje is og reven appelsinskal; brug evt. et juliennejern til at lave fine strimler. Servér med det samme.

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar