Crepes Suzette (flamberede pandekager)! - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Crepes Suzette (flamberede pandekager)!

Et sent indlæg herfra, men jeg håber, at I nyder påsken med alt, hvad det indebærer! I dag deler jeg en spændende opskrift med jer, nemlig en opskrift på Crepes Suzette. Crepes Suzette er tynde pandekager, som man flambere i appelsinsauce og cognac. Det smager vildt godt, især hvis de varme pandekager i appelsinsaucen bliver serveret med en god kugle vaniljeis til. Perfekt kombination og et perfekt påske-bage-projekt. Her kommer opskriften:

Crepes Suzette (flamberede pandekager)!

Ingredienser

Pandekager (ca. 12-15 stk):
Appelsinsauce:
Desuden:
Pynt:

Fremgangsmåde

Pandekager (ca. 12-15 stk):

Kom mælken i en skål og tilsæt mel, sukker og salt. Pisk godt til dejen er uden klumper. Tilsæt æggene og pisk igen. Rør natron ud i lidt mælk og kom det i dejen. Kom en lille smule smør på pandekagepanden, og bag tynde pandekager af dejen. Da dette er en dessert, er det mest lækkert at servere nogle små pandekager, så brug en pande, der ikke er for stor. Her er brugt en pandekagepande på 24 cm i diameter. Fold pandekagerne sammen. Når pandekagerne er bagt, laves appelsinsaucen.

Appelsinsauce:

Smelt smør, sukker, appelsinskal- og saft sammen i en dyb pande. Lad saucen koge op. Læg de varme pandekager i appelsinsaucen og dryp appelsinsauce med en ske på det øverste af pandekagerne. Sørg for at det hele er godt varmt. Hæld nu cognac ud over pandekagerne og antænd med en lighter, sådan at det flamberes (HUSK at slukke for emhætten først).

Anret 2-3 små pandekager på hver tallerken og hæld lidt appelsinsauce over. Pynt med en god kugle vanilje is og reven appelsinskal; brug evt. et juliennejern til at lave fine strimler. Servér med det samme.

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar