Okonomiyaki - Opskrift på japansk pandekage med kål og toppings
Opskrifter Livsstil Shop

Okonomiyaki

Okonomiyaki – Opskrift på japansk street food pandekage med kål, æg og lækre toppings. En Okonomiyaki stammer fra Osaka i Japan og er en “mad” pandekage og ikke en sød pandekage. Pandekagen består af en dej med æg, mel og soya som piskes sammen og tilsættes fintsnittet kål. Her kan man bruge enten spidskål eller hvidkål. Jeg har også tilsat forårsløg og revet gulerødder i dejen. Dejen steges på en pande med olie og derefter toppes den med en sødlig Okonomiyaki sauce, sriracha, mayo, sesamfrø og forårsløg. I stedet for sriracha og mayo, kan pandekagen også toppes med chilimayo. Oprindeligt toppes en Okonomiyaki med bacon, tørret tang og Ktsoubushi, så der er lidt at eksperimentere med.

Opskriften giver 1 stor pandekage, men man kan sagtens gange opskriften op eller lave flere små pandekager. Okonomiyaki kan også serveres sammen med denne lækre goma dressing. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Madpandekager til 1-2 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 10 min. / I alt 20 min.
Ingredienser

Okonomiyaki sauce

2 spsk. ketchup

1 spsk. worcestershire sauce

1 spsk. østersauce

1 tsk. sukker

Okonomiyaki

3 æg

35 g hvedemel

2 spsk. soya

65 g spidskål, fintsnittet

1-2 gulerødder, revet

1 stængel forårsløg, fintsnittet

Lidt olie til stegning

Derudover

1 stængel forårsløg, fintsnittet

Mayonnaise

Sriracha

Sesamfrø

 

Fremgangsmåde

Okonomiyaki sauce

Rør ingredienserne sammen til en ensartet sauce. Stil den til side.

Okonomiyaki

Pisk æg, mel og soya sammen til en klumpfri dej. Rør spidskål, gulerødder og forårsløg i dejen. Varm en pande op med olie og steg 1 pandekage i olien i ca. 2-3 min. på hver side.

Pynt den lune pandekage med saucen, forårsløg, mayonnaise, sriracha og sesamfrø og server straks. Velbekomme!

Bedøm denne ret

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.