Okonomiyaki – Opskrift på japansk street food pandekage med kål, æg og lækre toppings. En Okonomiyaki stammer fra Osaka i Japan og er en “mad” pandekage og ikke en sød pandekage. Pandekagen består af en dej med æg, mel og soya som piskes sammen og tilsættes fintsnittet kål. Her kan man bruge enten spidskål eller hvidkål. Jeg har også tilsat forårsløg og revet gulerødder i dejen. Dejen steges på en pande med olie og derefter toppes den med en sødlig Okonomiyaki sauce, sriracha, mayo, sesamfrø og forårsløg. I stedet for sriracha og mayo, kan pandekagen også toppes med chilimayo. Oprindeligt toppes en Okonomiyaki med bacon, tørret tang og Ktsoubushi, så der er lidt at eksperimentere med.
Opskriften giver 1 stor pandekage, men man kan sagtens gange opskriften op eller lave flere små pandekager. Okonomiyaki kan også serveres sammen med denne lækre goma dressing. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Okonomiyaki sauce
2 spsk. ketchup
1 spsk. worcestershire sauce
1 spsk. østersauce
1 tsk. sukker
Okonomiyaki
3 æg
35 g hvedemel
2 spsk. soya
65 g spidskål, fintsnittet
1-2 gulerødder, revet
1 stængel forårsløg, fintsnittet
Lidt olie til stegning
Derudover
1 stængel forårsløg, fintsnittet
Mayonnaise
Sriracha
Sesamfrø
Fremgangsmåde
Okonomiyaki sauce
Rør ingredienserne sammen til en ensartet sauce. Stil den til side.
Okonomiyaki
Pisk æg, mel og soya sammen til en klumpfri dej. Rør spidskål, gulerødder og forårsløg i dejen. Varm en pande op med olie og steg 1 pandekage i olien i ca. 2-3 min. på hver side.
Pynt den lune pandekage med saucen, forårsløg, mayonnaise, sriracha og sesamfrø og server straks. Velbekomme!
Hvor mange pandekager kommer der ud af opskriften?
Det har jeg skrevet om i opskriften 🙂 Du kan enten lave en stor eller flere små pandekager 🙂
Der er ingen forkert okonomiaki
Det var super lækkert.
Som frokostret kan man sagtens være to om at dele en pandekage.