Okonomiyaki - Opskrift på japansk pandekage med kål og toppings

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Okonomiyaki

Okonomiyaki – Opskrift på japansk street food pandekage med kål, æg og lækre toppings. En Okonomiyaki stammer fra Osaka i Japan og er en “mad” pandekage og ikke en sød pandekage. Pandekagen består af en dej med æg, mel og soya som piskes sammen og tilsættes fintsnittet kål. Her kan man bruge enten spidskål eller hvidkål. Jeg har også tilsat forårsløg og revet gulerødder i dejen. Dejen steges på en pande med olie og derefter toppes den med en sødlig Okonomiyaki sauce, sriracha, mayo, sesamfrø og forårsløg. I stedet for sriracha og mayo, kan pandekagen også toppes med chilimayo. Oprindeligt toppes en Okonomiyaki med bacon, tørret tang og Ktsoubushi, så der er lidt at eksperimentere med.

Opskriften giver 1 stor pandekage, men man kan sagtens gange opskriften op eller lave flere små pandekager. Okonomiyaki kan også serveres sammen med denne lækre goma dressing. Rigtig god fornøjelse!

Okonomiyaki

Opskrift til 1-2 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 10 min.
I alt 20 min.

Ingredienser

Okonomiyaki sauce
Okonomiyaki
Derudover

Fremgangsmåde

Okonomiyaki sauce

Rør ingredienserne sammen til en ensartet sauce. Stil den til side.

Okonomiyaki

Pisk æg, mel og soya sammen til en klumpfri dej. Rør spidskål, gulerødder og forårsløg i dejen. Varm en pande op med olie og steg 1 pandekage i olien i ca. 2-3 min. på hver side.

Pynt den lune pandekage med saucen, forårsløg, mayonnaise, sriracha og sesamfrø og server straks. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar