Opskrift på den bedste cremede luksus kartoffelmos med mascarpone, hvidløg og purløg. Denne kartoffelmos er perfekt tilbehør til aftensmaden.
Den bedste kartoffelmos opskrift
Det her vil altid være min bedste kartoffelmos opskrift. Den har virkelig meget smag, og så gør det bestemt ikke noget dårligt for smagen, at den har mascarpone i sig. Det gør den bare endu mere cremet, end kartoffelmos allerede er. Hemmeligheden bag en god kartoffelmos er ikke at spare på noget. I min opskrift bruger jeg både sødmælk, smør og mascarpone. Alle tre ting er med til at gøre den ekstra cremet – ligesom det skal være.
Det er altså ikke en kalorielet opskrift, men smagen er i top! Jeg plejer desuden altid at skrælle mine kartofler, før jeg koger dem. Skal det gå hurtigt, så kan du godt undlade at skrælle dem, men du vil så ikke få den helt cremede mos ud af det. Men smagen er stadig god.
Du kan godt gemme en rest af den, men den er aller bedst, når den lige er lavet. Du kan godt varme resterne af den op dagen efter ved lav varme.
Jeg har også en mere klassisk opskrift på kartoffelmos, hvis det er mere dig. God fornøjelse med at lave min luksus kartoffelmos!
Luksus kartoffelmos
Ingredienser
Fremgangsmåde
Luksus kartoffelmos
Skær evt. kartoflerne ud i mindre stykker og kog dem i ca. 20 min. i rigeligt saltet vand. Stik i dem med en kniv for at mærke om kartoflerne er helt møre.
Hæld vandet fra kartoflerne og kom kartoflerne over i en si eller en skål.
Kom mælk og smør i den varme gryde fra kartoflerne og smelt det sammen. Tilsæt de kogte kartofler lidt ad gangen og pres kartoflerne i en kartoffelpresser eller med et piskeris, de skal ikke være helt most, der må gerne være lidt tekstur.
Tilsæt mascarpone, hvidløg, salt og peber. Rør godt rundt og tilsæt tilsidst purløg. Server straks. Velbekomme!
Luksus kartoffelmos
Det her er nok min bedste opskrift på kartoffelmos. En kartoffelmos der er helt cremet og fyldt med god smag fra hvidløg, purløg, smør, mascarpone og salt. Den er super nem at lave og er perfekt at servere som tilbehør til aftensmaden. Kartoffelmosen kan f.eks. serveres som tilbehør til Boeuf Bourguignon eller mørbradgryde.
Denne kartoffelmos må godt have lidt tekstur, så derfor moser jeg ikke kartoflerne med f.eks. en elspisker, men derimod en kartoffelpresser og så rører jeg rundt i det bagefter. Det giver dejlig tekstur og man får den lækreste kartoffelmos. I stedet for sødmælk kan man bruge en anden slags mælk, og hvis man ønsker en endnu mere cremet mos, så kan mælken skiftes ud med fløde. Prøv også at komme helt fintrevet parmesan i eller pynt mosen med sprødtstegt bacon på toppen. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Skriv endelig en kommentar