Luksus fritter med feta og urter - Opskrift på de bedste sprøde fritter

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Luksus fritter med feta og urter

Luksus fritter med feta og urter – de bedste fritter jeg har lavet! Disse fritter er så lækre, sprøde og fuld af god smag fra hvidløg, olie og friske urter. Jeg blev inspireret til at lave disse fritter af bogen ENKELT af Yotam Ottolenghi, som er en af mine favorit kogebøger. Samtidig minder fritterne ret meget om nogle jeg smagte på Kreta for nogle år siden, og nu hvor vi ikke kommer ud at rejse lige foreløbig, så er det skønt at bringe lidt feriestemning hjem. Fritterne kan serveres som tilbehør til grillet kød og fisk og gerne med en god salat til, f.eks. denne luksus tomatsalat eller denne med rucola, ferskner og parmaskinke. Og selvfølgelig sammen med en god mayo og der passer min bearnaise mayo og chili mayo jo helt perfekt!

Luksus fritter med feta og urter

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Luksus fritter med feta og urter

Fremgangsmåde

Luksus fritter med feta og urter

Tænd ovnen på 220 C varmluft.

Skyl kartoflerne (lad dem beholde skrællen på) og skær dem i stave.

Kog vand og salt i en stor gryde og lad kartoflerne koge i ca. 7 minutter, de skal blot være lidt møre, men stadig være lidt hårde. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem afkøle ganske kort.

Bred herefter kartoflerne ud på en eller to bageplader beklædt med bagepapir. Fordel solsikkeolien på kartoflerne og drys med friske krydderurter og salt. Bag kartoflerne i ca. 40-45 minutter. Rør rundt i kartoflerne undervejs.

Når der ca. er gået 40 minutter varmes olivenolien op i en lille gryde sammen med hvidløgene (med skræl). Lad hvidløgene blive svitset i olien.

Hæld den varme olie med hvidløg over kartoflerne og bag dem yderligere 10 minutter til de er gyldne og sprøde. Server fritterne med det samme med smuldret feta og gerne flere friske krydderurter på. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar