Rejseguide til gode seværdigheder, spisesteder og strande på Kreta

Rejseguide til Kreta

Rejseguide til gode seværdigheder, spisesteder og strande på Kreta:

I starten af august kom jeg hjem fra 14 fabelagtige feriedage på Kreta med min familie. Jeg blev fyldt op med tzatziki, vandmelon, pooldyp og havdyp, solnedgangskiggen, gåture, spil, grin, hygge, brune fødder, familietid, oliven og kærlighed. Siden jeg var 4 år har jeg været på Kreta 7 gange og boet på det samme hyggelige hotel, så det føltes næsten som at være hjemme.

Hotellet, som hedder Kedrissos, ligger små 3 km fra Chania. Vi lejer altid en bil, så vi nemt kan komme rundt og opleve øens smukke perler. I er så mange der har spurgt om jeg vil lave en guide til steder man skal opleve på Kreta og især strande og restauranter. Da vores hotel ligger på vest-siden af øen, så er de fleste steder vi besøgte derfra, men da vi havde bil, så kunne vi også kører nogle lidt længere ture.

Det med at leje en bil, er altså virkelig noget jeg kan anbefale, hvis man ikke vil ligge på hotellet hver dag. Det er en kæmpe oplevelse at køre rundt på øen og se alle dens smukke overraskelser. Der er f.eks. over 34 millioner oliventræer på øen og en masse limetræer, appelsinlunde, granatæbletræer, figentræer og sågar avocadotræer.  Fantastisk smuk udsigt fra bjergene og generelt meget frodigt. Her kommer de steder vi besøgte og lidt flere til. Hvis I selv har gode fif til Kreta, så del dem endelig i kommentarfeltet, så andre også kan få glæde af dem. Jeg har også filmet en lille video fra ferien, som I kan se lige her.

Strande:

Seitan Limani Beach: Et af mine absolut favorit steder. Den smukkeste lagune med det mest klare turkise vand. Dog skal man enten kører dertil eller sejle dertil. Og hvis man kommer med bil, skal man gå en lidt snørklet og stejl vej ned, så det gælder om at have godt fodtøj på. Man kan heller ikke købe liggestole på stranden eller mad for den sags skyld. Men det er helt klart et besøg værd alligevel. Stranden ligger kun ca. 30 minutters kørsel fra Chania.

Falassarna Beach: Brede store strande der ligger på vestsiden af øen. Her kan man også nyde en solnedgang, hvis man bliver der til om aftenen. Der er små tavernaer rundt omkring.

Stavros beach: Lille hyggelig strand, som ligger i en lille bugt, med en lille bitte havn, klipper og saltaflejringer. Vandet er lavt og let tilgængeligt.

Sougia Beach:  Den bedste strand vi besøgte. Lang og bred strand. Stranden er en sten strand, men bare man har klipklappere på, så går det fint. Vandet bliver dybt allerede når man går 1 meter ud. SÅ lækkert og stille!

Sternes: På denne strand prøvede min bror og søster at snorkle, da vandet er helt klart og stille. Og når man kommer et par meter ud, så kan man svømme langs nogle små klipper og måske, hvis man er heldig, se nogle fisk.

Restauranter:

Nymfes: Tæt på Chania lidt op ad bjergene ligger der en restaurant med den skønneste udsigt. Vi kalder det for “Solnedgangsstedet”, da man herfra kan se den smukkeste solnedgang udover havet samtidig med, at man kan se hele Chania fra oven. Her serverer de kæmpe store kagestykker og drinks.

Xalavro OpenBar: Denne restaurant/bar ligger i Heraklion. En lidt lang køretur fra Chania, men Heraklion er en smuk by. Vi prøvede restaurantdelen og det var så lækkert! Et lille afbræk fra græsk mad, da vi bl.a. fik Fajitas, Bao og springrolls. Deres cocktails er også gode.

Don Rosario: En hyggelig og virkelig lækker Italiensk restaurant, som ligger lige ved siden af motorvejen ca. 15 minutters kørsel fra Chania. Maden var virkelig god og deres pastaretter er on point!

Almyriki: Klassisk græsk mad lavet helt fra bunden, med friske råvare. Tavernaen ligger ved Stavros beach. Prøv deres kalamari (blæksprutteringe) – de bedste jeg har smagt!

Meli Gelateria: Is-butik beliggende i Rethymnon, hvor de laver is på frisk gedemælk. De har alverdens forskellige smage lige fra granatæble til Ferrero Rocher.

 

Generelt er maden på Kreta virkelig god. Vi fik ikke et eneste måltid der var dårligt, da vi altid gør os umage, med at gå udenom oplagte turistfælder. Hvis man er i tvivl om, hvad man skal bestille på restauranterne, så går man altså aldrig galt i byen med tzatziki og græsk salat.

Andet:

Marked: Hver lørdag er der madmarked i Chania med frisk frugt, grøntsager, oliven, kød og fisk og ost. Helt vildt hyggeligt at starte dagen med en gåtur rundt til de forskellige boder og købe frisk frugt og smage på deres specialiteter.

Balos Beach: Denne strand nåede vi ikke at besøge, men der var flere på vores hotel, der sagde, at det er en utrolig smuk strand, men hvor man også skal ud på en lille gåtur for at komme til stranden, medmindre man sejler dertil.

Elafonissi: Vi har været på denne strand mange gange og det særlige ved Elafonissi er at sandet har et lyserødt skær. Dog er køreturen lidt lang, hvis man bor i Chania.

Knossos: Knossos er en gammel ruin, der ligger ca. 5-6 km syd for Heraklion. Det er virkelig et besøg værd at se og fornemme, hvor kæmpe stort paladset var, der blev bygget for 4000 år siden.

Agia Triada Monastery: Et gammelt og fint kloster omringet af vinmarker. Det er Kretas mest imponerende kloster og det ligger på øst siden af øen.

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar