Klatkager – Opskrift på de lækreste klatkager, som er tykke pandekager med risengrødsrester. Klatkager er så lækkert og virkelig nemt at lave, hvis man har en rest risengrød tilovers. Min opskrift på klatkager består kun af risengrød, æg, mel, sukker og så kan jeg godt lide at tilsætte f.eks. vanilje, appelsinskal eller kanel i dejen.
Når man laver klatkager, er det vigtigt at man ikke tilsætter væske, for så bliver det en alt for tynd dej, som er svær at vende på panden. Sørg for at stege klatkagerne i rigeligt smør.
Hvad kan man servere til klatkager?
Hvis vi i min familie har fået risengrød til aftensmad, så plejer vi at få klatkager til morgenmad. Klatkagerne kan serveres blot med kanelsukker, men græsk yoghurt eller skyr er også lækkert. Prøv også med syltetøj eller hvis det skal være en mere dessert-agtig anretning, så er flødeskum med hakket mørk chokolade og bær også helt genialt.
Jeg rører bare et æg i risengrøden, men man kan også dele hviden fra blommen og røre blommen i risengrøden, piske hviden stiv og vende i dejen til sidste, for at få ekstra luftige klatkager. Prøv også min opskrift på luftige amerikanske pandekager eller min opskrift på sundere pandekager med banan og chiafrø. Rigtig god fornøjelse!
Klatkager
Ingredienser
KlatkagerFremgangsmåde
Klatkager
Rør risengrøden igennem, så der ikke er klumper i. Tilsæt æg, sukker, hvedemel og evt. vanilje og appelsinskal.
Steg klatkager på en pande med smør.
Server klatkagerne med f.eks. græsk yoghurt, kanelsukker og revet appelsinskal. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar