Isbomber med Daim – Opskrift på lækre isbomber med mørk chokoladeskal, Daim is, karamel og nøddebund. Disse lækre isbomber er den perfekte dessert at servere som afslutning på en dejlig middag. Man starter med at støbe chokoladeskallerne i en halvkugleform af silikone. Det er bare smeltet mørk chokolade (ikke tempereret, da det knækker fint, når det bliver frosset ned). Når chokoladen er afkølet kommes der en dejlig Daim is i, som kun består af piskefløde, kondenseret mælk og hakket Daim. Derefter kommes der 1 tsk. dulce de leche på og tilsidst lækre nøddebunde med hakkede mandler og hasselnødder. Isbomberne fryses ned og de kan sagtens laves og nogle dage inden de skal serveres.
Ved servering sprøjtes der italiensk marengs rundt i kanten på hver isbombe, så bunden dækkes af marengsen. Her kan man godt brænde marengsen, men det er lidt tricky, fordi man kommer nemt til at brænde chokoladen, så den smelter. Isbomberne kan serveres med friske bær eller hindbærcoulis, som er et lækkert syrligt modspil til den søde dessert. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Nøddebund
2 æg
75 g flormelis
150 g nødder (f.eks. mandler og hasselnødder)
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
Chokoladeskal
100 g mørk chokolade
Daim is
2,5 dl piskefløde
1 dl kondenseret mælk
100 g Daim, finthakket
Italiensk marengs
100 g sukker
0,5 dl vand
2 past. æggehvider
Desuden
8 tsk. dulce de leche karamel
Guldstøv til pynt
Fremgangsmåde
Nøddebund
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Pisk æg og flormelis til en æggesnaps. Blend nødder, bagepulver og vaniljepulver sammen i en foodprocessor indtil nødderne næsten er blevet til mel, men der må godt være nogle stykker nødder, det giver et godt bid i kagen. Vend nøddeblandingen i æggesnapsen og hæld det i en springform på 23 cm i diameter beklædt med bagepapir og smurt med fedtstof. Bag kagen i ca. 25 min. Nøddebunden synker sammen i midten når den kommer ud af ovnen, men det er gør ingenting!
Chokoladeskal
Smelt chokoladen over vandbad. Kom chokoladen i silikoneform med 8 halvkugler (6×3,5 cm). Fordel chokoladen i de 8 rum og sørg for, at det kommer godt op ad alle sider. Vend formen på hovedet, så alt overskydende chokolade ryger ud. Skrab chokoladen af, hvis der er for meget på formen. Stil formen på køl, til chokoladen er størknet.
Daim is
Pisk fløde og kondenseret mælk til en luftig flødeskum. Vend daim i.
Fordel Daim is i formene og kom 1 tsk. dulce de leche på hver. Udstik bunden med en rund udstikker, der passer i størrelsen til halvkuglerne. Læg en bund på hver, uden at presse den for meget ned i isen. Giv dem blot et lille let tryk. Stil i fryseren natten over.
Italiensk marengs
Laves lige inden servering: Kog sukker og vand op i en tykbundet gryde. Kog det op til 117 C (mål temperaturen med et termometer). Pisk imens æggehviderne helt stive. Tilsæt den varme sukkersirup i en tynd stråle til æggehviderne, imens der fortsat piskes. Pisk marengsen i ca. 8 min, til den er afkølet og er blevet sej og skindende.
Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
Befri hver isbombe forsigtigt fra formen. Placer dem på hver deres lille tallerken. Pynt med marengs rundt i kanten på isbomberne. Drys med guldstøv. Lad dem stå ca. 10 min. inden de serveres, så de ikke er helt frosne. Velbekomme!
Hvor lenge holder de seg i fryseren?
De kan sagtens holde sig i fryseren i 1-2 måneder 🙂