Isbomber med Daim - Lækker isdessert med Daim og nøddebund
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Isbomber med Daim

Isbomber med Daim – Opskrift på lækre isbomber med mørk chokoladeskal, Daim is, karamel og nøddebund. Disse lækre isbomber er den perfekte dessert at servere som afslutning på en dejlig middag. Man starter med at støbe chokoladeskallerne i en halvkugleform af silikone. Det er bare smeltet mørk chokolade (ikke tempereret, da det knækker fint, når det bliver frosset ned). Når chokoladen er afkølet kommes der en dejlig Daim is i, som kun består af piskefløde, kondenseret mælk og hakket Daim. Derefter kommes der 1 tsk. dulce de leche på og tilsidst lækre nøddebunde med hakkede mandler og hasselnødder. Isbomberne fryses ned og de kan sagtens laves og nogle dage inden de skal serveres.

Ved servering sprøjtes der italiensk marengs rundt i kanten på hver isbombe, så bunden dækkes af marengsen. Her kan man godt brænde marengsen, men det er lidt tricky, fordi man kommer nemt til at brænde chokoladen, så den smelter. Isbomberne kan serveres med friske bær eller hindbærcoulis, som er et lækkert syrligt modspil til den søde dessert. Rigtig god fornøjelse!

Isbomber med Daim

Opskrift til 4-8 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Nøddebund
Chokoladeskal
Daim is
Italiensk marengs
Desuden

Fremgangsmåde

Nøddebund

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk æg og flormelis til en æggesnaps. Blend nødder, bagepulver og vaniljepulver sammen i en foodprocessor indtil nødderne næsten er blevet til mel, men der må godt være nogle stykker nødder, det giver et godt bid i kagen. Vend nøddeblandingen i æggesnapsen og hæld det i en springform på 23 cm i diameter beklædt med bagepapir og smurt med fedtstof. Bag kagen i ca. 25 min. Nøddebunden synker sammen i midten når den kommer ud af ovnen, men det er gør ingenting!

Chokoladeskal

Smelt chokoladen over vandbad. Kom chokoladen i silikoneform med 8 halvkugler (6×3,5 cm). Fordel chokoladen i de 8 rum og sørg for, at det kommer godt op ad alle sider. Vend formen på hovedet, så alt overskydende chokolade ryger ud. Skrab chokoladen af, hvis der er for meget på formen. Stil formen på køl, til chokoladen er størknet.

Daim is

Pisk fløde og kondenseret mælk til en luftig flødeskum. Vend daim i.

Fordel Daim is i formene og kom 1 tsk. dulce de leche på hver. Udstik bunden med en rund udstikker, der passer i størrelsen til halvkuglerne. Læg en bund på hver, uden at presse den for meget ned i isen. Giv dem blot et lille let tryk. Stil i fryseren natten over.

Italiensk marengs

Laves lige inden servering: Kog sukker og vand op i en tykbundet gryde. Kog det op til 117 C (mål temperaturen med et termometer). Pisk imens æggehviderne helt stive. Tilsæt den varme sukkersirup i en tynd stråle til æggehviderne, imens der fortsat piskes. Pisk marengsen i ca. 8 min, til den er afkølet og er blevet sej og skindende.

Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Befri hver isbombe forsigtigt fra formen. Placer dem på hver deres lille tallerken. Pynt med marengs rundt i kanten på isbomberne. Drys med guldstøv. Lad dem stå ca. 10 min. inden de serveres, så de ikke er helt frosne. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar