Vaniljeparfait med hindbærcoulis – Opskrift på vaniljeparfait med hindbærcoulis og sprøde nøddetouiles. Dette er en af mine yndlingsdesserter: Den fløjlsblød parfait med dejlig smag af vanilje sammen med syrlig, frisk hindbærcoulis, friske hindbær og knasende sprøde nøddetouiles. Den kombination er i mine øjne fantastisk. Vaniljeparfaiten er en af de nemmeste hjemmelavede is, da den ikke kræver ismaskine og ikke skal røres i, imens den fryser ind. Den laves af en god ”æggesnaps” med vanilje, hvor man vender flødeskum i. That’s it!
Her er isen portionsanrettet ved, at jeg har hældt den i muffins forme, som er sat i fryseren. Ved servering tager du muffins formene ud af fryseren, trækker lidt i kanterne og vender derefter isen ud på tallerkenen, pynter og serverer! Dette er en smart måde, hvis du skal servere is til mange gæster, da man kan gøre alle muffins formene klar i fryseren et par dage inden, og ved servering stilles alle tallerkner klar med hindbærcoulis og lige inden servering vippes isene på tallerknerne. I øvrigt er det også smart, hvis man bare er et par stykker til middag, da man nøjes med at tage den mængde is ud af fryseren, som skal bruges og ikke ender med et fad med halvoptøet is, som er lige til at kassere. Og er gæsterne rigtige is-elskere kan man jo altid hive et par ekstra muffins forme frem til portion nr. to. Vaniljeparfaiten kan dog også sagtens bare fryses i en form og skæres i skiver ved servering/kugles op, bare husk at tage den ud på køkkenbordet lidt før den skal bruges.
Her serveres desserten med sprøde, tynde nøddetouiles, som er virkelig gode og meget nemme at bage. I opskriften kan du se, hvordan du også kan lave nøddekurve, lige parat til at fylde med alle de lækreste sager. Du kan i det hele taget kombinere denne vaniljeparfait med kage, frugt og bær på uendeligt mange måder. Om sommeren erstatter jeg hindbær coulis og friske hindbær med skønne, bagte rabarber og nye danske jordbær, en rigtig sommerdessert perfekt til Sankt Hans. Jeg bruger også vaniljeparfait sammen med et stykke af verdens bedste brownie eller til Pære Belle Helene, og du kan også bruge den i islagkager eller issandwich.
Et lille tip er også at lave en skøn is ved at vende grofthakket chokolade og nødder, samt marcipan og nougat skåret i små fine tern, ned i en portion vaniljeparfait – det er den perfekte måde at få brugt rester fra julen op på! Rigtig god fornøjelse!
Vaniljeparfait med hindbærcoulis
Ingredienser
VaniljeparfaitFremgangsmåde
Vaniljeparfait
Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje sammen til en tyk æggesnaps. Det tager ca. 5-6 minutter. Pisk fløden til en let skum i en anden skål. Vend flødeskummet i æggesnapsen forsigtigt, så du ikke slår luften ud. Fordel isen i ca. 12 muffinsforme og stil dem i fryseren i 4-6 timer til parfaiten er helt frossen.
Hindbærcoulis
Kom hindbær og flormelis i en lille gryde og kog det op under omrøring i et par minutter. Blend hindbærrene til en pure og lad hindbærcoulis afkøle.
Ved servering tages muffins formene ud af fryseren, træk lidt i kanterne og vend derefter isen ud på tallerkenen med hindbærcoulis i bunden. Pynt med nøddetuiles og friske hindbær. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar