Opskrifter Livsstil

Dessertbombe med mousse, crunch og karamelsauce

Jeg slutter 2018 af med denne dessertbombe med mousse, crunch og karamelsauce! Dessertbomben består af tempererede mørke chokoladekugler, let og blød mælkechokolademousse, krystalliseret hvid chokolade og peanut-crunch og en brandvarm karamelsauce. Det er næsten en Snickers i forklædning. Karamelsaucen er meget nem at lave og laves i mikroovnen lige inden desserten skal serveres.

Dette indlæg er mit sidste indlæg i 2018, det blev også kun til over 200 indlæg, så derfor skal der lyde et kæmpe stort TAK! Tak til jer for at læse med herpå siden og for at bruge mine opskrifter. Tak for alle de søde ord og hep jeg får med på vejen. Tak, bare tak! Jeg ønsker jer et godt og lykkebringende nytår, og så glæder jeg mig enormt meget til at dele en masse opskrifter og inspiration med jer i 2019! SKÅL OG GODT NYTÅR!

Dessertbombe med mousse, crunch og karamelsauce
Ingredienser

Dessertbombe (til 4 personer):

Mælkechokolademousse:

2 dl piskefløde

200 g god mælkechokolade

Chokoladeskaller:

400 g god mørk chokolade

Crunch med krystalliseret hvid chokolade og peanuts:

100 g hvid chokolade

100 g vand

100 g sukker

150 g peanuts

Karamelsauce:

2 dl piskefløde

70 g brunfarin

40 g smør

Fremgangsmåde

Mælkechokolademousse:

Varm fløden op til kogepunktet og fjern gryden fra varmen. Hak chokoladen og hæld den op i fløden og lad den smelte, imens der røres forsigtigt rundt. Hæld massen i en frysepose og kom den i køleskabet i ca. 4 timer eller indtil det er helt afkølet. Du kan også komme den i fryseren, hvis det skal gå lidt hurtigere. Når chokolade-flødeblandingen er helt kold og har samlet sig, piskes den luftig med en håndmixer. Kom den i en sprøjtepose.

Chokoladeskaller:

Hak chokoladen i små stykker, medmindre din chokolade er i drops. Kom halvdelen af chokoladen i en skål over vandbad og lad det smelte til det når 50 C. Den anden halvdel af chokoladen kommes i en skål og stilles klar. Hæld den smeltede chokolade over i den hakkede chokolade lidt ad gangen og rør rundt undervejs. Chokoladen skal have en temperatur imellem 31-33 C. Fordel chokoladen i nogle  halvkugleformede silikoneforme (*reklamelink) eller nogle plastic halvkugler. Du skal have 8 halvkugler. Smør chokoladen godt opad siderne og vend formen på hovedet, så det overskydende chokolade kan dryppe af. Stil dem på køl indtil chokoladen har sat sig. Befri halvkuglerne forsigtigt fra formen.

Crunch:

Smelt chokoladen i en skål over vandbad og stil den til side. Kog vand og sukker op i en lille gryde til det når 136 C. Hæld den varme sukkermasse i en tynd stråle i den smeltede chokolade, imens du pisker. Massen “smuldrer” og chokoladen krystalliserer. Kom det krystalliserede hvide chokolade på et bagepapir og lad det køle helt af. Hak den krystalliseret hvide chokolade sammen med peanuts i en minihakker og stil det til side.

Karamelsauce:

Kom alle ingredienserne i en skål der kan tåle varme. Giv det 2 minutter ved høj varme indtil smørret er smeltet. Giv massen 1 minut ad gangen, stadig ved høj varme indtil massen bliver tyk og karamelsauce agtigt.

Sådan samler du desserten:

Drys en bunke af crunchen i midten af en tallerken. Placer en halvkugle ovenpå og fyld halvkuglen med mousse. Tag en anden halvkugle og placer den på bunden af en varm gryde, så siderne smelter lidt, og placer den ovenpå halvkuglen på tallerknen. Lige inden desserten skal serveres laves karamelsaucen, så den er brandvarm og hældes udover hver dessertkugle. Velbekomme!

Tip: Det er en tung og dejlig sød dessert, så server evt. lidt god vaniljeis eller nogle friske bær til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.