Panna cotta med blåbærcoulis - Opskrift på lækker panna cotta
Opskrifter Livsstil Shop

Panna cotta med blåbærcoulis

Vaniljeprikket panna cotta med syrlig blåbærcoulis. En virkelig nem og lækker dessert, som sagtens kan serveres til nytårsaften. Panna cotta består kun af ganske få ingredienser. Du kan tilberede desserten dagen inden, og du skal huske at beregne tid til, at panna cottaen kan blive kold, inden du kommer bærcoulis på. Jeg har her serveret panna cottaen med blåbærcoulis, men blåbærrene kan nemt skiftes ud med andre bær, f.eks. hindbær, ribs eller brombær. Mængden af sukker skal blot justeres lidt alt efter, hvor syrlige bærrene er. Panna cotta er endnu en dessert, som nemt kan transporteres, hvis det er dig, der skal medbringe desserten til nytårsaften. Har du ikke lige portionsglas med låg, som disse, kan du i stedet bruge f.eks. syltetøjsglas, drikkeglas eller kaffekopper – det gør ikke noget, hvis de ikke er helt ens. Desserten er klar til at sætte på bordet, som den er, eller kan som her lige få et par sølvdryssede blåbær på toppen.  Rigtig god fornøjelse!

Panna cotta med blåbærcoulis

Små søde sager til 6 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning + 4 t. /
Ingredienser

Panna cotta (5-6 portioner)

3 blade husblas

1 vaniljestang, både korn og stang

80 g sukker

6 dl piskefløde

Blåbærcoulis

2 blade husblas

225 g blåbær, frosne (jeg har brugt vilde blåbær)

2-3 spsk sukker

2 spsk citronsaft

Pynt

Friske blåbær

Sølvstøv

 

Fremgangsmåde

Panna cotta

Læg husblas i blød i koldt vand.

Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og mas dem sammen med sukkeret. Kom vaniljesukker og vaniljestang i en lille gryde sammen med piskefløden. Varm blandingen op til lige under kogepunktet under omrøring. Vrid husblassen for vand og smelt den i den varme flødeblanding. Hæld panna cottaen over i en skål og stil den på køl. Rør i panna cottaen undervejs til massen begynder at tykne (den skal dog stadig være lidt flydende). Fordel massen i portionsglas og stil dem på køl i min. 4 timer.

Blåbærcoulis

Læg husblas i blød i koldt vand.

Kog blåbær, sukker og citronsaft op, og lad blandingen koge i et par minutter. Du kan herefter enten blende bærrene eller blot lade dem være, som de er. Vrid husblassen for vand og smelt den i den varme bærblanding. Lad det køle af, inden blåbærcoulis fordeles på panna cottaen. Stil tilbage på køl indtil servering. Pynt evt. med blåbær rullet i lidt sølvstøv. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven