Bagte rabarber med yoghurtcreme - Opskrift på lækker dessert med rabarber og yoghurt
Opskrifter Livsstil Shop

Bagte rabarber med yoghurtcreme

Den lækreste forårsdessert med bagte rabarber med yoghurtcreme. En enkel dessert som er både syrlig, frisk og sød. Jeg elsker at bruge rabarber i det søde køkken og det er atter blevet rabarbersæson. Jeg har bagt rabarberne med massere af vanilje og citronskal, det er en vidunderlig kombination. Desserten er anrettet i glas med skiftevis bagte rabarber og yoghurtcreme. Denne lækre nemme dessert er perfekt at servere til dessert efter middagen eller til eftermiddagskaffen. Prøv også denne trifli med bagte rabarber, sprøde havregryn og mascarponecreme, den lækreste rabarberkompot, koldskål med rabarber og mojito med rabarber. Rigtig god fornøjelse!

Bagte rabarber med yoghurtcreme

Dessert til 4-6 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Yoghurtcreme

450 g græsk yoghurt, gerne 10 %

40 g flormelis

Skal fra 1 citron + 2 spsk saft

1 knivspids salt

2,5 dl piskefløde

Bagte rabarber

350 g rabarber

Ca. 6 spsk. rørsukker

1 vaniljestang

Skal af 1 citron

Derudover

Frisk mynte eller citronmelisse

Fremgangsmåde

Yoghurtcreme

Vend yoghurten sammen med flormelis, citronsaft og skal og salt. Pisk fløden til en let skum og vend den i yoghurten. Stil yoghurtcremen på køl imens du laver rabarberne.

Bagte rabarber

Skyl rabarberne godt og skær dem ud i små stykker. Bland rabarberne med sukker, vaniljestang og citronskal og kom dem i et ildfast fad med stanniol over. Bag rabarberne i ca. 25 minutter ved 200 C varmluft. Lad rabarberne køle af og sigt herefter saften fra, så du har de bagte rabarber og saften hver for sig.

Ved servering

Vend lidt af saften sammen med yoghurtcremen, så der dannes fine striber i cremen. Anret desserten i fine glas: Kom lidt yoghurtcreme i bunden, kom bagte rabarber ovenpå, kom yoghurtcreme ovenpå og pynt med bagte rabarber, saft og mynte/citronmelisse.

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven