Marcipankage med rabarberskum - Svampet marcipankage med rabarberskum
Opskrifter Livsstil Shop

Marcipankage med rabarberskum

Marcipankage med rabarberskum – Opskrift på svampet og lækker marcipankage med rabarberskum. Denne marcipankage er virkelig god og rigtig nem at lave. Jeg har pyntet kagen med et lag rabarberkompot og et lag rabarberflødeskum, som består af en lækker rabarberkompot som er vendt ned i flødeskum med græsk yoghurt, flormelis og vanilje. Kagen er derudover pyntet med hakket/revet hvid chokolade og friske mynteblade. Kagen smager også virkelig godt i sig selv og behøver ikke alt det pynt, hvis man bare ønsker en helt enkel kage. Det ville også være ret så lækkert med revet citronskal i dejen. Måske en god kandidat til studentergilde eller til sommerfesten? Selve kagen kan sagtens bages dagen før servering og opbevares på køl. Prøv også denne kage med hindbærflødeskum. Rigtig god fornøjelse!

Marcipankage med rabarberskum

Kage til 8-10 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 1 t. / I alt 1 t. 30 min.
Ingredienser

Marcipankage

200 smør, blødt

200 g sukker

100 g marcipan, revet

2 spsk. creme fraiche 18 % eller græsk yoghurt 10 %

4 æg

200 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

Rabarberkompot

250 g rabarber

Kornene fra 1 vaniljestang

65 g sukker, efter smag

Rabarberskum

2 dl piskefløde

35 g flormelis

1 tsk. vaniljesukker

100 g græsk yoghurt eller creme fraiche

Rabarberkompot

Derudover

50 g hvid chokolade

Frisk mynte

Fremgangsmåde

Marcipankage

Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt revet marcipan. Pisk ét æg i adgangen og tilsæt creme fraiche. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen. Smør en springform på ca. 23 cm i diameter og beklæd bunden med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 175 C i ca. 35-40 minutter. Kagen må gerne være en smule blød i midten. Lad kagen køle af.

Rabarberkompot

Skyl og ordn rabarberne grundigt og skær dem i små skiver. Kom dem i en lille gryde med sukker og vaniljekorn og stangen. Kog rabarberne op under omrøring. Det tager ca. 10 minutter. Rabarberne skal kun lige koge sammen. Tag gryden af varmen og hæld kompotten op i en skål og lad det afkøle.

Rabarberskum

Pisk fløden, med flormelis og vaniljesukker sammen til en fast skum og vend græsk yoghurt i. Vend halvdelen af rabarberkompotten i.

Befri kagen fra formen og placer den på et fad. Smør den anden halvdel rabarberkompot ud på kagen og smør rabarberskummet på kagen og pynt med chokolade og mynte. Opbevar kagen på køl indtil servering. Velbekommen!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven