Marcipankage med hindbærskum - Opskrift på marcipankage med hindbærskum
Opskrifter Livsstil Shop

Marcipankage med hindbærskum

Marcipankage med hindbærskum – Opskrift på svampet og lækker marcipankage med hindbærskum. Denne marcipankage er virkelig god og rigtig nem at lave. Jeg har pyntet kagen med hindbærflødeskum, friske hindbær, hakket chokolade og friske mynteblade. Kagen smager også virkelig godt i sig selv og behøver ikke alt det pynt, hvis man bare ønsker en helt enkel kage. Det ville også være ret så lækkert med revet citronskal i dejen. Måske en god kandidat til påskefrokosten? Selve kagen kan sagtens bages dagen før servering og opbevares på køl. Rigtig god fornøjelse!

Marcipankage med hindbærskum

Kage til 8-10 personer
Forberedelse 40 min. / Tilberedning 40 min. / I alt 1 t. 20 min.
Ingredienser

Marcipankage

200 smør, blødt

200 g sukker

100 g marcipan, revet

2 spsk. creme fraiche 18 % eller græsk yoghurt 10 %

4 æg

200 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

Hindbærskum

250 g frosne hindbær

85 g flormelis

1 spsk. kartoffelmel

3 dl piskefløde

1 tsk. vaniljesukker

Derudover

1 bakke friske hindbær

Evt. hakket mørk chokolade eller mælkechokolade

Frisk mynte eller citronmelisse

 

Fremgangsmåde

Marcipankage

Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt revet marcipan. Pisk ét æg i adgangen og tilsæt creme fraiche. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen. Smør en springform på ca. 23 cm i diameter og beklæd bunden med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 175 C i ca. 35-40 minutter. Kagen må gerne være en smule bløde i midten. Lad kagen køle af.

Hindbærskum

Skold hindbærrene og hæld dem i en si, så de kan tø op og saften kan blive siet fra. Bland flormelis og kartoffelmel i hindbærrene. Pisk fløden med vaniljesukker til en let skum og vend hindbærrene forsigtigt i.

Befri kagen fra formen og placer den på et fad. Smør hindbærskummet på kagen og pynt med hindbær, chokolade og mynte. Velbekomm!

 

 

Bedøm denne ret

12 Comments
  1. Hej Frederikke, jeg er godt nok i gang med bagningen af kagen, men hvornår skal creme fraichen i?
    Jeg puttede den i inden jeg sigtede melen i. Tænker at kagen bliver god alligevel.

    1. Det var lige smuttet, men er hermed tilføjet 🙂 Jeg er sikker på, at kagen bliver rigtig god alligevel 🙂

  2. Hejsa:) Jeg skal bage endnu en af dine dejlige kager i dag. Er det alm ovn eller varmluft?

    Tusind tak.

  3. Du skriver at hindbærrene skal skoldes – betyder det at de lige skal opvarmes i en gryde?
    Lyder som en virkelig lækker kage!

  4. Hej Frederikke. Skal hindbær skummet på ved servering eller kan det komme på et par timer før? Eller kan det laves og ligges på køl så man er forberedt?

  5. Hej Frederikke
    Kan man måske lave den her til muffins? I stedet for en stor kage. Blot med kortere bagetid selvfølgelig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven