Dessert med bastogne, rabarber og skyr – Opskrift på nem og lækker dessert med bastogne kiks, rabarberkompot og vanilje skyr med flødeskum. Denne lækre dessert er super enkel og virkelig nem at lave. Desserten er super god at servere til mange gæster, da den er hurtig at lave. Den skal helst servers lige, når den er lavet, da kiksene hurtigt bliver bløde, men det smarte med denne dessert er, at de forskellige elementer kan forberedes i god tid. Rabarberkompotten kan f.eks. sagtens laves et par dage i forvejen og kiksene kan knuses og kommes i en pose. Så er det super nemt at samle kagen lige inden servering.
Denne dessert minder lidt om mine opskrifter på nemme flødebollekager, som også er super hurtige desserter, men som samtidig smager så dejligt. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Rabarberkompot
600 g rabarber
100 g sukker
1 vaniljestang, både korn og stang
Derudover
1 pakke bastonge kiks
2,5 dl piskefløde
200 g vanilje skyr
1 bakke jordbær, skåret i både
hakket mørk chokolade
Frisk mynte
Fremgangsmåde
Rabarberkompot
Skyl og ordn rabarberne grundigt og skær dem i små skiver. Kom dem i en lille gryde med sukker og vaniljekorn og stangen. Kog rabarberne op under omrøring. Det tager ca. 10 minutter. Rabarberne skal kun lige koge sammen. Tag gryden af varmen og lad kompotten afkøle.
Derudover
Knus kiksene i et fad og kom kompotten på. Pisk fløden til en let skum og vend sammen med skyr. Fordel over kompotten og pynt med jordbær, chokolade og mynte. Server straks. Velbekomme!
nu står der bastogne kiks , men hvilken slags er det , man skal bruge , Dou eller de kanel agtige ?
Jeg bruger Bastogne kiks fra LU, som jo er kanelkiks 🙂
Hejsa
Kan man evt bruge græsk yoghurt I stedet for skyr og putte lidt vanillesukker eller en vaniljestang i
Ja, det kan man sagtens 🙂