Opskrifter Livsstil

Koldskål med bagte rabarber

Koldskål med bagte rabarber er en vaskeægte forår/sommerret! En lækker cremet og hjemmelavet kærnemælkskoldskål smagt til med rabarbersaft fra bagte rabarber og  toppet med bagte rabarber, citronmelisse og selvfølgelig sprøde hjemmelavede kammerjunkere.  Jeg er faktisk ikke så stor fan af koldskål, men lige denne version kan jeg rigtig godt lide. Den faldt i hvert fald også i god jord hos resten af familien. Koldskål kan smages til med en masse forskellige smagsgivere f.eks. jordbær, hjemmelavet hyldeblomst-drik eller citronskal. Hvad er din favorit koldskål?

Koldskål med bagte rabarber

Ingredienser

Koldskål med bagte rabarber (4 portioner):

Bagte rabarber:

240 g rabarber

4 spsk. rørsukker

1 vaniljestang (kornene bruges til koldskålen)

Koldskål:

4 past. æggeblommer

20 g sukker

Korn af 1 vaniljestang (stangen bruges til de bagte rabarber)

1 dl saft fra de bagte rabarber

1 dl piskefløde

1 liter kernemælk

Fremgangsmåde

Bagte rabarber:

Skyl rabarberne godt og skær dem ud i små stykker. Bland rabarberne med sukker og vaniljestang og kom dem i et ildfast fad med stanniol over. Bag rabarberne i ca. 20 minutter ved 200 C. Lad rabarberne køle af og sigt herefter saften fra og brug i koldskålen.

Koldskål:

Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen til en luftig æggesnaps. Tilsæt saften fra rabarberne og pisk igen. Tilsæt piskefløde og kernemælk til koldskålen er cremet og skummende.

Server koldskål med de bagte rabarber, hjemmelavede kammerjunkere og evt. lidt frisk citronmelisse. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.