Koldskål med bagte rabarber er en vaskeægte forår/sommerret! En lækker cremet og hjemmelavet kærnemælkskoldskål smagt til med rabarbersaft fra bagte rabarber og toppet med bagte rabarber, citronmelisse og selvfølgelig sprøde hjemmelavede kammerjunkere. Jeg er faktisk ikke så stor fan af koldskål, men lige denne version kan jeg rigtig godt lide. Den faldt i hvert fald også i god jord hos resten af familien. Koldskål kan smages til med en masse forskellige smagsgivere f.eks. jordbær, hjemmelavet hyldeblomst-drik eller citronskal. Prøv også min cremede koldskål med hyldeblomst. Hvad er din favorit koldskål?
Ingredienser
Koldskål med bagte rabarber
Bagte rabarber
240 g rabarber
4 spsk. rørsukker
1 vaniljestang (kornene bruges til koldskålen)
Koldskål
4 past. æggeblommer
20 g sukker
Korn af 1 vaniljestang (stangen bruges til de bagte rabarber)
1 dl saft fra de bagte rabarber
1 dl piskefløde
1 liter kærnemælk
Fremgangsmåde
Bagte rabarber
Skyl rabarberne godt og skær dem ud i små stykker. Bland rabarberne med sukker og vaniljestang og kom dem i et ildfast fad med stanniol over. Bag rabarberne i ca. 20 minutter ved 200 C. Lad rabarberne køle af og sigt herefter saften fra og brug i koldskålen.
Koldskål
Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen til en luftig æggesnaps. Tilsæt saften fra rabarberne og pisk igen. Tilsæt piskefløde og kærnemælk til koldskålen er cremet og skummende.
Server koldskål med de bagte rabarber, hjemmelavede kammerjunkere og evt. lidt frisk citronmelisse. Velbekomme!
Bager du rabarberne i varm luft eller alm ovn?
Ved varmluft 🙂