Hyldeblomstdrik - opskrift på den bedste hyldeblomstdrik/hyldeblomstsaft
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hyldeblomstdrik

Iskold hyldeblomstdrik eller hyldeblomstsaft med citronskiver og isterninger, søde danske jordbær, vandmelonsalat, solbrune fødder og gåture langs stranden – det er sommer! Jeg elsker hyldeblomstdrik og her deler jeg min version af hyldeblomstdrik, som skal laves lige nu, hvis du skal nå det i år. Opskriften er vores gamle familieopskrift og den bliver brugt hver eneste sommer. Vi bruger en blanding af alm. hvidt sukker og brun farin, så drikken får en let gylden farve når den bliver fortyndet. Brug danskvand eller vand eller lav en sommerdrink med mousserende hvidvin. Den ufortyndede hyldeblomstdrik kan holde sig på flaske helt til næste sommer, men det behøver du ikke at tænke over, da den helt sikkert er drukket længe inden da!

Hvad kan jeg bruge hyldeblomstdrik til?

Hyldeblomstdrik kan bruges til mange ting, den vigtigste er selvfølgelig at blande det op med vand, isterninger og citron

– Bland drikken op med danskvand og champagne og du har den bedste cocktail. Denne cocktail er perfekt at servere til sommerens fester og især studentergilder. Vi fik faktisk denne til mit eget studentergilde, og alle gæsterne var vilde med den.

– Når saften er blevet siet fra, så kan hyldeblomstskærmene lægges i et glas med vodka i ca. 2 uger, og blive det til den skønneste hyldeblomstvodka.

– Jeg bruger tit hyldeblomstdrik som smagsgiver i f.eks. glasur. Prøv mine hindbærsnitter med hyldeblomsglasur lige her.

– Koldskål hører sommeren til og her på bloggen har jeg en version med hyldeblomst, og den smager så vidunderligt. Prøv opskriften lige her.

 

 

Hyldeblomstdrik

Opskrift til 5-6 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 5 dage
I alt 5 dage

Ingredienser

Opskrift til ca. 3,5 L koncentreret hyldeblomstdrik Hyldeblomstdrik

Fremgangsmåde

Hyldeblomstdrik

Lav en lage af sukker, brun farin og kogende vand i en stor skål. Rør rundt i lagen indtil sukkeret er opløst. Tilsæt citronsyre, skal og saft fra citronerne og flydende Atamon. Kom hyldeblomstskærmene i den varme lage. Dæk skålen godt til med husholdningsfilm og sæt det på køl i 4-5 dage.

Når lagen har trukket i de 4-5 dage, skal du si saften fra. Det gør man nemmest med et saft-stativ med en tøjpose, men det kan også sagtens lade sig gøre at bruge et helt rent viskestykke/klæde (kog det i rent vand i en gryde inden brug). Det vigtigste er, at du får siet alle de små urenheder væk, sådan at saften bliver klar. Hæld herefter saften på helt rene og skoldede flasker. Opbevar hyldeblomstdrikken køligt, den kan holde sig helt til næste sommer, men det behøver du ikke at tænke over, da den helt sikkert er drukket længe inden da! Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar