Skøn rabarberlemonade - opskrift på den bedste rabarber lemonade
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Skøn rabarberlemonade

Skøn rabarberlemonade! Rabarber smager af sol og sommer og lige nu er min have fyldt med de fineste røde rabarber. De kan både koges, bages og syltes, men også drikkes. Jeg har derfor lavet denne skønne rabarberlemonade med rabarber fra min egen have! Det er perfekt på en solrig dag, som i dag, med et iskoldt glas rabarberlemonade. Rabarbersiruppen kan blandes op med vand eller bruges i en drink med vodka, rom eller gin! Nyd solen og den laaange weekend. SKÅL!

Skøn rabarberlemonade

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 1 t. 30 min.
I alt + 2 t.

Ingredienser

Rabarberlemonade (1 L)
Derudover

Fremgangsmåde

Rabarberlemonade

Skyl rabarberne grundigt og skær dem ud i mindre stykker. Skær endelig ikke enden af rabarberen (der hvor den har været nede i jorden), der er massere af smag og farve. Bare sørg for at skyl den godt.

Kog rabarber, sukker, citron, vand og vanilje (både kornene og selve stangen koges med) op i en gryde til rabarberne er helt møre og “udkogte” i ca. 20 minutter. Tag gryden af varmen og lad det stå at trække i ca. 1 time. Sigt “pulpen” fra, så du kun har den fine røde saft tilbage. Hæld saften på en skoldet lufttæt flaske og opbevar den i køleskabet.

Bland rabarbersaft med danskvand, citronsaft og citronskiver, mynte og isterninger. Det er en god ide lige at smage til, så du kan justerer mængden af rabarbersaft og danskvand. Velbekomme!

Tip: Smid endelig ikke rabarber pulpen ud! Brug den som topping på grød, skyr eller på dine pandekager.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer
  1. Er du sikker på det er nok vand? Jeg synes ikke rigtig der er noget væske ud af portionen, men masser af pulp. Den er til gengæld lækker?

Skriv en kommentar