​Rabarbertrifli - en klassiker med et twist! - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

​Rabarbertrifli – en klassiker med et twist!

Indlægget er lavet i samarbejde med Kähler.

Rabarber betyder forår! Og jeg har jo allerede fortalt jer, at jeg elsker alt med rabarber, se også her. Trifli er en gammel klassiker, og her er den lavet med lag af sprødristede havregryn (for at få lidt mere ”bid”), med bagte rabarber og med en dejlig mascarpone creme. Det er supernemt at lave bagte rabarber, og de kan bruges til mange ting, ikke mindst på skyr om morgenen. Trifli skal anrettes i glas, sådan at man kan se de forskellige lag. Jeg har før vist jer de fine nye Kähler Hammershøi glas , som jeg også bruger her.

Opskriften er til 5 store portioner og kommer her:

​Rabarbertrifli – en klassiker med et twist!

Ingredienser

Sprøde havregryn:
Bagte rabarber:
Mascarponecreme:

Fremgangsmåde

Sprøde havregryn:

Smelt smørret på en pande og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør godt i blandingen, indtil det er blevet ristet og gyldent. Når det er kølet af, kan du opbevare det i et glas med låg, til du skal bruge det.

Bagte rabarber:

Rens og skyl rabarberne. Skær stænglerne i skrå skiver på ca. 1 cm tykkelse. Kom rabarber og rørsukker i et ildfast fad. Skær vaniljestangen ud i nogle stykker og kom dem ned imellem rabarberne. Dæk fadet med stanniol og sæt det i en forvarmet ovn ved ca. 200 oC. Rør forsigtigt i rabarberne efter 10 min. og giv dem yderligere ca. 10 min. Jeg kan bedst lide, når de stadig er lidt sprøde. Vær opmærksom på, at rabarberne står og bliver lidt mere møre i det varme fad, så du skal ikke give dem for lang tid i ovnen. Når rabarberne er afkølet, kan du opbevare dem i et glas med låg i køleskabet, til de skal bruges.

Mascarponecreme:

Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn lyst og luftigt. Pisk mascarpone og piskefløden sammen og vend det i æggesnapsen.

Sådan gør du:

Saml triflien i fine glas ved at lægge først et lag sprøde havregryn, derefter en skefuld bagte rabarber med saft og til sidst en skefuld mascarpone creme. Hvis du vil have en lille portion, stopper du her, og hvis du vil have en stor portion, tager du ét lag mere af hver. På billederne er det store portioner.

Du kan lave desserten lige inden, den skal spises, eller gøre den klar i forvejen og stille glassene i køleskabet. Hvis du forbereder den i forvejen, falder triflien lidt sammen, når saft og creme ”sætter sig” med havregrynene, men det smager stadig skønt! Man kan også vælge at servere de tre ingredienser ved bordet, sådan at man selv kan bygge sin trifli.

Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar