Hummus med bagte peberfrugter - Cremet hummus med peberfrugt
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hummus med bagte peberfrugter

Hummus med bagte peberfrugter – Opskrift på lækker hjemmelavet cremet hummus med bagte peberfrugter. Hummus er noget af det bedste, der findes. Jeg elsker humus, og det er så nemt at lave det selv. Denne hummus er lavet med kikærter fra dåse, men man kan også sagtens bruge tørrede kikærter, der blot har ligget i blød natten over og derefter er blevet kogt til de er møre. Derudover er der bagte peberfrugter i, hvilket giver en virkelig god smag og sødme til en hummus. Enten så bager jeg selv peberfrugterne eller også så køber jeg grillede peberfrugter på glas, hvis det skal gå ekstra hurtigt.

Jeg kommer altid tahin, citronsaft, godt med olivenolie og hvidløg i min hummus, og nogle gange så tilsætter jeg lidt vand for at få en lækker cremet konsistens. Smag evt. din humus til med chiliolie, gurkemeje. Hummus kan bruges til mange ting f.eks. som dip til grøntsagsstave, lækkert fladbrød, smurt i en sandwich, sammen med falafler i pitabrød eller bare spis det, som det er. Prøv også denne haydari dip med feta og bagte peberfrugter. Rigtig god fornøjelse!

Hummus med bagte peberfrugter

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 20 min.
I alt 30 min.

Ingredienser

Hummus med bagte peberfrugter

Fremgangsmåde

Hummus med bagte peberfrugter

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Skær hver peberfrugt i 4 stykker og placer dem på en bageplade med bagepapir. Drys lidt olie udover og bag peberfrugterne i ca. 15-18 minutter indtil de tager farve. Lad dem afkøle en smule.

Kom alle ingredienserne op i en foodprocessor eller blender. Blend ingredienserne sammen til en cremet og ensartet masse. Hummus må endelig ikke blive for “tørt”, så tilsæt evt. ekstra olivenolie. Kom humus op i en skål og pynt den med olivenolie og frisk persille. Stil humus på køl indtil servering.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar