Halloumi burger med baba ganoush - Opskrift på de lækreste vegetariske burgere
Opskrifter Livsstil Shop

Halloumi burger med baba ganoush

Halloumi burger med baba ganoush – opskrift på de lækreste vegetariske burgere med stegt halloumi og baba ganoush. Disse burgere smager så lækkert. Jeg elsker halloumi og det gør sig virkelig godt til vegetariske retter. Halloumi er en fast ost, som smager meget mildt og som steges eller grilles, til den bliver sprød på overfladen. Disse burgere er virkelig nemme at lave og kan fyldes med lige det, man allerbedst kan lide. Her har jeg lavet en lækker og cremet baba ganoush, som er en aubergine dip, som smager vidunderligt! Derudover er burgerne fyldt med friske grøntsager. Burgerbollerne er fra denne opskrift, med købte burgerboller kan også sagtens bruges. Hvis du ikke ønsker at komme baba ganoush i burgerne, så prøv med tzatziki, bearnaisemayo, chilimayo eller haydari. Prøv også denne vegetar burger med quinoabøf eller min crispy chicken burger. Rigtig god fornøjelse!

Burger, Aftensmad til 4 personer
Forberedelse 20 min. / Tilberedning 1 t. / I alt 1 t. 20 min.
Ingredienser

Baba ganoush

3 auberginer

Olivenolie

Salt

Peber

2 dl græsk yoghurt

Saften fra 1/2 citron

1 tsk. tahin

1 tsk. spidskommen

5 blade frisk mynte, finthakket

4 spsk. olivenolie

Smages til med salt og peber

Derudover

250 g halloumi, skåret i skiver

Burgerboller

Peberfrugt, skåret i skiver

Spidskål, fintsnittet

Løg, skåret i ringe

Fremgangsmåde

Baba ganoush

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Skyl auberginerne og skær dem over på langs. Snit nogle streger i auberginerne og kom lidt olie, salt og peber på. Bag dem i ca. 40-45 minutter til de er helt bløde. Lad dem køle af. Kom de bagte auberginer i en blender eller foodprocessor og blend det sammen med de øvrige ingredienser til det bliver cremet og ensartet. Smag til om der mangler salt eller peber.

Sådan samler du burgerne

Steg halloumi sprødt på en pande med en smule fedtstof. Varm burgerbollerne og smør bollerne med baba ganoush. Kom peberfrugt, spidskål, løg og halloumi i burgerne. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.