Crispy chicken burger - hjemmelavet crispy chicken burger med chilimayo og guacamole
Opskrifter Livsstil Shop

Crispy chicken burger

Crispy chicken burger – en lækker og snasket burger, som er perfekt som søndagsmad eller til at kurere en omgang tømmermænd.  Burgerne er fyldt med chilimayo, guacamole og også lidt grønt. Men man kan jo komme det i man allerbedst kan lide. Jeg har selv bagt burgerbollerne efter denne opskrift, men købte burgerboller går selvfølgelig også an. Kyllingebrystfileterne er paneret i pankorasp, (almindelig rasp fungerer også fint) og de blev simpelthen så dejligt sprøde og saftige. Jeg har lavet 4 store burgere med hele kyllingebrystfileter i, men de blev lidt voldsomme, så jeg vil foreslå at skære kyllingestykkerne over (det står i opskriften), så der bliver til 8 burgere i alt. Rigtig god fornøjelse!

 

Mad til 8 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Crispy chicken

4 store kyllingebrystfileter

100 g panko rasp eller almindelig rasp

2 tsk. hvidløgspulver

2 tsk. paprika

Salt og peber

4 æg, sammenpisket

Olie og smør til stegning

Derudover

Hjemmelavede burgerboller

Guacamole

Hjemmelavet chilimayo

Iceberg salat

Tomat

Agurk

Evt. syltede rødløg

Fremgangsmåde

Crispy chicken

Bank kyllingebrystfileterne flade og del hvert stykke kylling i 2, så du har 8 stykker. Bland panko rasp, hvidløgspulver, paprika og salt og peber sammen. Kom det i en bred skål. Pisk æggene sammen i en anden bred skål. Vend hvert stykke kylling i æg først og derefter i rasp gentag dette med alle stykkerne. Her kan du også dobbelt panere kyllingen.

Varm en pande op med olie og smør. Steg kyllingestykkerne ved middelvarme i ca. 3-4 minutter på hver side. Det er vigtigt at panden ikke er for varm, for så bliver kyllingen for mørk udenpå, før den er gennemstegt. Lad kyllingestykkerne dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Saml burgerne med chilimayo, salat, kylling, guacamole, agurk- og tomatskiver og løg. Servers straks. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

1 Comment
  1. Brugte opskriften som inspiration til tacos med crispy chicken. Skar kyllingen i mindre stykker istedet og det fungerede perfekt ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.