Crispy chicken burger – en lækker og snasket burger, som er perfekt som søndagsmad eller til at kurere en omgang tømmermænd. Burgerne er fyldt med chilimayo, guacamole og også lidt grønt. Men man kan jo komme det i man allerbedst kan lide. Jeg har selv bagt burgerbollerne efter denne opskrift, men købte burgerboller går selvfølgelig også an. Kyllingebrystfileterne er paneret i pankorasp, (almindelig rasp fungerer også fint) og de blev simpelthen så dejligt sprøde og saftige. Jeg har lavet 4 store burgere med hele kyllingebrystfileter i, men de blev lidt voldsomme, så jeg vil foreslå at skære kyllingestykkerne over (det står i opskriften), så der bliver til 8 burgere i alt. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Crispy chicken
4 store kyllingebrystfileter
100 g panko rasp eller almindelig rasp
2 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. paprika
Salt og peber
4 æg, sammenpisket
Olie og smør til stegning
Derudover
Hjemmelavet chilimayo
Iceberg salat
Tomat
Agurk
Evt. syltede rødløg
Fremgangsmåde
Crispy chicken
Bank kyllingebrystfileterne flade og del hvert stykke kylling i 2, så du har 8 stykker. Bland panko rasp, hvidløgspulver, paprika og salt og peber sammen. Kom det i en bred skål. Pisk æggene sammen i en anden bred skål. Vend hvert stykke kylling i æg først og derefter i rasp gentag dette med alle stykkerne. Her kan du også dobbelt panere kyllingen.
Varm en pande op med olie og smør. Steg kyllingestykkerne ved middelvarme i ca. 3-4 minutter på hver side. Det er vigtigt at panden ikke er for varm, for så bliver kyllingen for mørk udenpå, før den er gennemstegt. Lad kyllingestykkerne dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Saml burgerne med chilimayo, salat, kylling, guacamole, agurk- og tomatskiver og løg. Servers straks. Velbekomme!
Brugte opskriften som inspiration til tacos med crispy chicken. Skar kyllingen i mindre stykker istedet og det fungerede perfekt ?