Fyldt kyllingebryst med flødeost og parmaskinke – opskrift på den lækreste ret med fyldt kylling. Kylling fyldt med flødeost, rullet ind i parmaskinke og bagt i ovnen med en lækker sauce med bl.a. peberfrugt er virkelig nem at lave og egner sig perfekt til en hverdagsret. Flødeosten der er inde i kyllingen kan varieres med forskellige smage. Jeg har brugt den fra Philadelphia med urter og hvidløg, men den med grillet peberfrugt er også virkelig lækker. Nyd retten med f.eks. ris, kartoffelmos eller en frisk salat til.
Jeg elsker kylling, og i min familie får vi det i hvert fald 1-2 gange om ugen. Der er også en del retter med kylling her på bloggen, prøv f.eks. crispy chicken burger, bagte søde kartofler med kyllingefyld, Cæsar salat, butter chicken eller spinatpandekager med fyld af kylling og peberfrugt. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Fyldt kyllingebryst med flødeost og parmaskinke
4-5 kyllingebryster
1/2 pakke Philadelphia flødeost, enten med krydderurter og hvidløg eller den med grillede peberfrugter
8-10 skiver parmaskinke
2 løg, skåret i tynde både
2 fed hvidløg, presset
2 peberfrugter, skåret i strimler
Smør eller olie
4 dl madlavningsfløde
1 håndfuld frisk timian
1 tsk. paprika
Salt og peber
Evt. revet ost til topping
Fremgangsmåde
Fyldt kyllingebryst med flødeost og parmaskinke
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skær en “lomme” kyllingebrysterne med en skarp kniv og åben “lommen” uden at skære kyllingen helt igennem. Smør flødeost på den ene side af kyllingen og klap den anden side over. Rul to stykker parmaskinke rundt om hvert kyllingebryst. Placer kyllingebrysterne i et ildfast fad.
Steg løg, hvidløg og peberfrugt klare i smør eller olie på en pande. Tilsæt madlavningsfløde, timian, paprika og salt og peber. Lad det stå at simre i 5 minutter ved omrøring. Hæld saucen op i fadet til kyllingen og drys evt. med frisk persille og revet ost. Bag i ovnen i ca. 30 min. eller til kyllingen er gennemstegt. Server straks. Velbekomme!