Fyldt kyllingebryst med flødeost og parmaskinke – opskrift på den lækreste ret med fyldt kylling. Kylling fyldt med flødeost, rullet ind i parmaskinke og bagt i ovnen med en lækker sauce med bl.a. peberfrugt er virkelig nem at lave og egner sig perfekt til en hverdagsret. Flødeosten der er inde i kyllingen kan varieres med forskellige smage. Jeg har brugt den fra Philadelphia med urter og hvidløg, men den med grillet peberfrugt er også virkelig lækker. Nyd retten med f.eks. ris, kartoffelmos eller en frisk salat til.
Jeg elsker kylling, og i min familie får vi det i hvert fald 1-2 gange om ugen. Der er også en del retter med kylling her på bloggen, prøv f.eks. crispy chicken burger, bagte søde kartofler med kyllingefyld, Cæsar salat, butter chicken eller spinatpandekager med fyld af kylling og peberfrugt. Rigtig god fornøjelse!
Fyldt kyllingebryst med flødeost og parmaskinke
Ingredienser
Fyldt kyllingebryst med flødeost og parmaskinkeFremgangsmåde
Fyldt kyllingebryst med flødeost og parmaskinke
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skær en “lomme” kyllingebrysterne med en skarp kniv og åben “lommen” uden at skære kyllingen helt igennem. Smør flødeost på den ene side af kyllingen og klap den anden side over. Rul to stykker parmaskinke rundt om hvert kyllingebryst. Placer kyllingebrysterne i et ildfast fad.
Steg løg, hvidløg og peberfrugt klare i smør eller olie på en pande. Tilsæt madlavningsfløde, timian, paprika og salt og peber. Lad det stå at simre i 5 minutter ved omrøring. Hæld saucen op i fadet til kyllingen og drys evt. med frisk persille og revet ost. Bag i ovnen i ca. 30 min. eller til kyllingen er gennemstegt. Server straks. Velbekomme!
Gode tips til fyldt kyllingebryst med flødeost og parmaskinke
Når du skal lave fyldt kyllingebryst med flødeost og parmaskinke, er der nogle sjove tips, der kan gøre retten endnu bedre. Start med at vælge saftige kyllingebryster, og skær dem forsigtigt op, så du kan fylde dem uden at skære helt igennem.
Brug en lækker flødeost, gerne med krydderier eller urter, for at give ekstra smag. Du kan også tilsætte lidt hakket spinat eller soltørrede tomater til fyldet for at give det et ekstra pift. Når du fylder kyllingebrysterne, kan du bruge tandstikkere til at lukke dem, så fyldet ikke slipper ud.
For at få en sprød skorpe, kan du starte med at brune kyllingebrysterne på en pande, inden du smider dem i ovnen. Det giver en dejlig farve og smag. Bag dem ved 180 grader, indtil de er gennemstegte, og lad dem hvile i et par minutter, før du skærer dem.
Server dem med en frisk salat eller nogle ovnbagte grøntsager for et lækkert og komplet måltid. Det vil helt sikkert imponere dine gæster!
Skriv endelig en kommentar