Flødebolleislagkage - Opskrift på nem islagkage med flødeboller

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Flødebolleislagkage

Flødebolleislagkage – Opskrift på den nemmeste og lækreste islagkage med brownie, flødeboller og hindbærparfait. Denne flødebolleislagkage er simpelthen så lækker og virkelig nem at lave. Islagkagen består af en brownie-bund, hvor der mases flødeboller ovenpå og så hældes der den lækreste hindbærparfait på. Kagen stilles i fryseren i minimum 6 timer, men det er bedst at lade den stå til dagen efter. Kagen pyntes med friske hindbær, smeltet mørk chokolade og citronmelisse.

Hindbærparfaiten er en af de nemmeste hjemmelavede is, da den ikke kræver ismaskine og ikke skal røres i, imens den fryser ind. Den laves af en god, tyk og luftig “æggesnaps” med æggeblommer, vanilje og flormelis, hvor man vender hindbærpure og flødeskum i. That’s it! Se mine andre opskrifter på islagkager lige her. Du finder bl.a. min opskrift på islagkage med citronblondie og påskeæg og min opskrift på Skildpadde islagkage. Rigtig god fornøjelse!

Flødebolleislagkage

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 2 t.
Tilberedning + 6 t.
I alt + 6 t.

Ingredienser

Brownie
Hindbærparfait
Desuden

Fremgangsmåde

Brownie

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen og pisk sukkeret i. Pisk æggene sammen i en skål og pisk dem i dejen sammen med hvedemel og salt.

Hæld dejen i en springform på 24 cm beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen i ca. 25 min. Lad kagen afkøle helt.

Hindbærparfait

Kog hindbær, sukker og citronsaft op i en gryde. Lad det simre i ca. 10 min. Blend hindbærrene til en pure. Si kernerne fra så der kun er hindbærsaften tilbage. Lad hindbærsaften afkøle.

Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljesukker lyst og luftigt i ca. 5 min. Vend hindbærsaften forsigtigt sammen med æggesnapsen. Pisk fløden til flødeskum og vend den i hindbærblandingen.

Beklæd indersiden af springformen med kageplast. Placer flødebollerne på browniebunden og mas dem let. Hæld hindbærparfaiten udover og stil kagen i fryseren i min. 6 timer, men gerne til dagen efter.

Fjern springform, kageplast og bagepapir og placer kagen på et fad. Fordel hindbær på kagen og dryp smeltet mørk chokolade udover kagen og pynt med citronmelisse. Nyd kagen med det samme eller stil den i fryseren igen. Tag kagen op af fryseren 15 min før den skal serveres. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

12 kommentarer
  1. Vi har lige spist et stykke islagkage og oplever at isen skiller fra brownien – altså at de 2 dele falder fra hinanden. Hvad kan det mon skyldes?

    1. Ja, hvedemelet kan godt erstattes med mandelmel, men lige denne kage kan også laves helt uden mel, da der kun skal meget lidt i 🙂

  2. Jeg har brownien i ovnen nu og den er hævet op til to cm fra kanten af springformen, falder den sammen når den kommer ud? Eller skal jeg “trykke” den? Ellers kan jeg da ikke få plads til flødeboller og is 🤔

    1. Hvilken størrelse springform bruger du? Hvis din springform er mindre end den, som jeg skriver i opskriften, så hæver kagen meget op. Kagen falder lidt sammen, men den skulle ikke gæve så meget op 🙂

      1. Jeg har brugt en på 24 cm som angivet i opskriften 🤔 gad vide om jeg har pisket æggene for meget – det kan vel godt gøre at den hæver mere?

Skriv en kommentar