Islagkage med citronblondie og påskeæg - Islagkage med påskeæg
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Islagkage med citronblondie og påskeæg

Islagkage med citronblondie og påskeæg – Opskrift på den lækreste påskeislagkage med citronblondie og vaniljeparfait med påskeæg. Kagen består af en saftig, sød og syrlig citronblondie med en cremet og lækker vaniljeparfait med hakkede påskeæg i. Denne kage er helt utrolig lækker og den er perfekt at servere for gæster i påsken og selvfølgelig også på alle andre tidspunkter. Kagen kan sagtens laves et par dage før den skal serveres, så skal den blot tages op fra frys ca. 20 min. inden servering, så den ikke er sten hård at skære i.

Vaniljeparfaiten er en af de nemmeste hjemmelavede is, da den ikke kræver ismaskine og ikke skal røres i, imens den fryser ind. Den laves af en god ”æggesnaps” med vanilje, hvor man vender flødeskum i. That’s it! Se mine andre opskrifter på islagkager lige her. Rigtig god fornøjelse!

Islagkage med citronblondie og påskeæg

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning + 3 t.
I alt + 4 t.

Ingredienser

Blondie med citron
Vaniljeparfait

Fremgangsmåde

Blondie med citron

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Smelt smør i en gryde og tilsæt herefter chokoladen. Rør sammen til en ensartet masse. Køl af.

Pisk æg og sukker skummende i et par minutter. Bland mel og citronskal sammen og pisk i dejen. Pisk til en luftig dej i et par minutter. Vend chokolade-smør blandingen i dejen og hæld dejen i en springform på 23-24 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 35 minutter. Den må gerne være lidt blød i midten. Stil kagen i fryseren imens isen laves.

Vaniljeparfait

Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje sammen til en tyk æggesnaps. Det tager ca. 5-6 minutter. Pisk fløden til en let skum i en anden skål. Vend flødeskummet i æggesnapsen forsigtigt, så du ikke slår luften ud. Hak påskeæggene i en minihakker, så noget er helt fintmalet, men der stadig er store stykker. Vend forsigtigt i isen. Fordel isen på kagebunden og stil dem i fryseren i 4-6 timer til parfaiten er helt frossen. Når kagen har været i fryseren et par timer, så pyntes kagen med lidt ekstra påskeæg, så de sætter sig fast i isen.

Inden servering skæres der rundt i kanten med en varm kniv, for at befri kagen fra springformen. Placer kagen på et fad og server kagen efter ca. 15 min., hvor den er til at skære i. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar