Islagkage med citronblondie og påskeæg - Islagkage med påskeæg
Opskrifter Livsstil Shop

Islagkage med citronblondie og påskeæg

Islagkage med citronblondie og påskeæg – Opskrift på den lækreste påskeislagkage med citronblondie og vaniljeparfait med påskeæg. Kagen består af en saftig, sød og syrlig citronblondie med en cremet og lækker vaniljeparfait med hakkede påskeæg i. Denne kage er helt utrolig lækker og den er perfekt at servere for gæster i påsken og selvfølgelig også på alle andre tidspunkter. Kagen kan sagtens laves et par dage før den skal serveres, så skal den blot tages op fra frys ca. 20 min. inden servering, så den ikke er sten hård at skære i.

Vaniljeparfaiten er en af de nemmeste hjemmelavede is, da den ikke kræver ismaskine og ikke skal røres i, imens den fryser ind. Den laves af en god ”æggesnaps” med vanilje, hvor man vender flødeskum i. That’s it! Se mine andre opskrifter på islagkager lige her. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Islagkage til 8-10 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning + 3 t. / I alt + 4 t.
Ingredienser

Blondie med citron

225 g smør

225 g hvid chokolade

4 æg

200 g sukker

150 g hvedemel

Fintrevet skal af 1 citron

Vaniljeparfait

6 past. æggeblommer

125 g flormelis

Kornene fra 1 vaniljestang

5 dl piskefløde

250 g marcipanpåskeæg eller chokoladepåskeæg + lidt ekstra påskeæg til pynt

Fremgangsmåde

Blondie med citron

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Smelt smør i en gryde og tilsæt herefter chokoladen. Rør sammen til en ensartet masse. Køl af.

Pisk æg og sukker skummende i et par minutter. Bland mel og citronskal sammen og pisk i dejen. Pisk til en luftig dej i et par minutter. Vend chokolade-smør blandingen i dejen og hæld dejen i en springform på 23-24 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 35 minutter. Den må gerne være lidt blød i midten. Stil kagen i fryseren imens isen laves.

Vaniljeparfait

Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje sammen til en tyk æggesnaps. Det tager ca. 5-6 minutter. Pisk fløden til en let skum i en anden skål. Vend flødeskummet i æggesnapsen forsigtigt, så du ikke slår luften ud. Hak påskeæggene i en minihakker, så noget er helt fintmalet, men der stadig er store stykker. Vend forsigtigt i isen. Fordel isen på kagebunden og stil dem i fryseren i 4-6 timer til parfaiten er helt frossen. Når kagen har været i fryseren et par timer, så pyntes kagen med lidt ekstra påskeæg, så de sætter sig fast i isen.

Inden servering skæres der rundt i kanten med en varm kniv, for at befri kagen fra springformen. Placer kagen på et fad og server kagen efter ca. 15 min., hvor den er til at skære i. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.