Dhal - Opskrift på den bedste Daal, indisk og vegetarisk ret med linser
Opskrifter Livsstil Shop

Dhal

Dhal eller Daal er en lækker indisk gryderet med røde linser og massere af smæk på krydderierne. Det er en skøn og varmende ret, perfekt til denne årstid. Den er hurtig at lave og  tilmed billig og ja, så er den vegetarisk. Vi elsker denne ret i min familie, og vi spiser den med hjemmelavet Raita dressing, naan brød eller hjemmebagte fladbrød, ristede mandler og frisk persille. De fleste spiser det nok med koriander, men det er jo ikke alle, der kan lide det ;-)) Det er en god ret at servere på de dage, hvor det skal gå lidt hurtigt med aftensmaden. Dhal kan sagtens fryses ned og blot varmes op i en gryde og serveres. Prøv også min lækre opskrift på svensk pølseret, cremet peanutbutter sauce og kylling og butter chicken. Rigtig god fornøjelse!

Dhal

Varme retter, Aftensmad til 4-6 personer
Forberedelse 20 min. / Tilberedning 20 min. / I alt 40 min.
Ingredienser

Dhal

Olivenolie

4 fed hvidløg, presset

2 alm. løg, finthakket

1 spsk. karry, jeg bruger Mango Curry

1 spsk. ingefær, enten frisk revet eller tørret

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. chiliflager

4 gulerødder, revet

5 dl grøntsagsbouillon

450 g røde linser, skyllet

1 dåse flåede tomater

1 dåse kokosmælk

1 håndfuld små friske tomater, skåret i halve

Salt

Peber

Raita dressing

200 g yoghurt naturel

2 dl creme fraiche 18 %

1/2 agurk

1 rødløg

Spidskommen

Salt

Peber

Derudover

Naan brød eller hjemmebagt fladbrød

Frisk persille eller koriander

Ristede mandler

Fremgangsmåde

Dhal

Svits løg, hvidløg og krydderier i olivenolie i en tykbundet gryde. Kom gulerødderne op i gryden. Tilsæt grøntsagsbouillon, røde linser, flåede tomater og kokosmælk. Rør rundt og kom de friske tomater, salt og peber i gryden og sæt låg på. Lad retten stå at simre ved middelvarme i ca. 20 minutter eller til linserne er møre, dog ikke udkogte. Smag retten til og kom evt. flere krydderier i eller salt.

Raita dressing

Bland yoghurt og cremefraiche med spidskommen, salt og peber. Riv agurk på et rivejern og skær løget ud i halve tynde skiver. Bland det hele sammen til en dejlig raita dressing.

Server den varme Dhal med raita, lunt naan brød, persille eller koriander og mandler ristet på en tør pande. Velbekomme!

Bedøm denne ret

3 Comments
  1. Jeg har lige lavet en portion, til senere – det dufter SÅ godt. Tak for inspirationen.
    Ved du om det kan fryses ned ? Kan godt se en ide i, at have mindre portioner i fryseren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.