Citronkage med birkes og frosting – Opsskrift på svampet citronkage med birkes og cream cheese frosting. Denne citronkage er så lækker og svampet. Jeg har bagt kagen med udgangspunkt i denne opskrift, hvor alle ingredienserne til dejen blot piskes sammen i et par minutter. Det er så nemt og giver en dejlig svampet kage. Her har jeg vend blå birkes i dejen, som giver lidt crunch og bid til den svampede kage. Der udover er der hældt citronsirup udover kagen og så er den pyntet med en lækker cream cheese frosting. Kagen er dejlig syrlig og er ikke en særlig “tung” kage.
Denne kage er perfekt at servere til eftermiddagskaffen eller som en del af et større kagebord. Kagen kan sagtens fryses ned, men det skal gøres uden frostingen på toppen. Prøv også min glutenfri citronmåne , citrontærte med marengs, citronfromage eller citronroulade med hvid chokoladecreme og ananas. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Citronkage
275 g smør, blødt
300 g alm. sukker eller røsukker
2 tsk vaniljesukker
300 g hvedemel
6 æg
2 spsk bagepulver
4 spsk creme fraiche, gerne 38 %, men 18 % kan også bruges
Skal fra 2 citroner
Saft fra 1 citron
3 spsk. birkes
Sukkersirup
50 g citronsaft
50 g sukker
Cream cheese frosting
200 g smør, blødt
200 g flormelis
1 tsk. vaniljepasta
Citronskal af 1 citron + lidt ekstra til pynt
400 g flødeost, køleskabskoldt
1,5 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Citronkage
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Kom alle ingredienserne i en røreskål og pisk dejen til en ensartet glat dej i ca. 1-2 minutter. Hvis du oplever at dejen skiller, så gør det ingen ting, den skal nok blive god alligevel. Beklæd en form på 25×30 cm med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 25-30 minutter. Stik i kagen med en kødnål for at se om kagen er bagt. Lad kagen køle lidt af, imens du laver siruppen.
Sukkersirup
Kog citronsaft og sukker op i en lille gryde til sukkeret er opløst. Lad det køle af.
Prik huller i kagen med en gaffel og hæld siruppen udover kagen.
Cream cheese frosting
Pisk smør lyst og luftigt og tilsæt vanilje og citronskal. Tilsæt flormelis lidt adgangen imens der fortsat piskes. Pisk flødeosten i lidt ad gangen og pisk godt til der ikke er flere klumper og frostingen er luftig og ensartet. Pisk fløden til en let skum og vend den forsigtigt i frostingen. Stil den på køl indtil den skal bruges.
Smør cream cheese frosting ud på den afkølede kage og drys lidt ekstra citronskal udover. Nyd kagen med det samme eller stil den på køl indtil servering. Velbekomme!
I din citronkage med birkes og frosting mener du 2 tsk. Bagepulver og ikke 2 spsk. som står i opskriften ikke?
Det er 2 spsk. 🙂
Vil lige høre om man bare kan halvere opskriften/ingredienserne, hvis man kun vil lave til 5/6 personer?
Ja, det kan man godt 🙂
What are birches?
Poppy seeds 🙂