Citrontærte med marengs - Opskrift på den bedste syrlige citrontærte
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Citrontærte med marengs

Citrontærte med marengs – Opskrift på den bedste citrontærte med sprød mørdejsbund, cremet, syrlig og sød citroncreme og fluffy italiensk marengs på toppen. Jeg elsker citrontærte eller tarte au citron, som denne tærte også kaldes. Tærten er så dejlig syrlig og sød. Den syrlige citroncreme er et perfekt match til den søde marengs.

Jeg har lavet en italiensk marengs, som er æggehvider, der piskes stive og tilsættes en sukkersirup bestående af sukker og vand. Det er virkelig en nem tærte at lave og den kan med fordel bages dagen inden servering. Dog er det bedst at komme marengsen på lige inden servering, da den ellers godt kan blive lidt kedelig.

Til citroncremen skal der bruges 4 hele æg og 4 æggeblommer. Derfor kan du passende bruge de 4 æggehvider der er tilovers til at bage lækre kokosmakroner. Der skal dog også bruges æggehvider til italiensk marengs, men her anbefaler jeg, at der bruges pasteuriserede æggehvider, for at få det bedste resultat. Jeg har blot smurt marengsen ud på tærten, men man kan også komme marengsen op i en sprøjtepose med en stjernetyl og lave små fine “dutter” på tærten.  Rigtig god fornøjelse!

Citrontærte med marengs

Tærte til 10
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 1 t.
I alt 2 t.

Ingredienser

Mørdej
Citroncreme
Italiensk marengs

Fremgangsmåde

Mørdej

Bland hvedemel og flormelis i en skål. Smuldr smørret heri til en grynet masse og saml hurtigt dejen med vand. Rul dejen ud imellem 2 stykker bagepapir, fjern det ene stykke bagepapir og vend dejen over i en tærteform på ca. 26 cm, så bagepapiret ligger øverst. Stil tærtefadet på køl i 30 minutter.

Tænd ovnen på 220 C varmluft.

Hæld ris eller kikærter på bagepapiret og forbag tærtebunden i 15 minutter.

Lav imens citroncremen.

Citroncreme

Blend saft og skal af citronerne sammen med æg, æggeblommer og sukker. Vend tilsidst piskefløden i. Hæld citroncremen på tærtebunden og bag den ved 150 C varmluft i ca. 30 minutter. Cremen skal være lidt “blævrende”, når du tager kagen ud af ovnen. Cremen sætter sig, når den kommer på køl. Stil tærten på køl i ca. 2 timer.

Italiensk marengs

Lige inden tærten skal serveres laves marengs: Kog sukker og vand op i en tykbundet gryde. Kog det op til 117 C. Pisk imens æggehvider stive. Tilsæt sukkersiruppen i en tynd stråle imens der fortsat piskes. Pisk marengsen i ca. 8 minutter til den er afkølet og er blevet sej og fluffy.

Fordel marengsen over den kolde tærte og brænd den forsigtigt med en gasbrænder. Server tærten med det samme. Velbekomme!

Bedøm

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar