Burrito bowl – Opskrift på den lækreste burrito bowl salat med ris, bønner, nachos og krydret kød. Denne mexicansk inspireret burrito bowl salat er så nem at lave og virkelig lækker. En burrito er en mexicansk tortilla pandekage rullet sammen med bl.a. ris, bønner, kød og grønt. Her har jeg taget de forskellige ingredienser og blandet sammen til den lækreste salat.
Salaten består af ris, sorte bønner, blandet salat, tomat, agurk, krydret hakket oksekød, revet ost, avocado, spidskål, majs, nachos, syltede rødløg og forårsløg. Det er en mættende salat, som sagtens kan serveres både til frokost og aftensmad. Jeg har lavet en olie-eddike dressing og hældt udover salaten, men det kan også være denne hjemmelavede ranch dressing. I stedet for oksekød, kan salaten serveres med denne lækre pulled chicken med salsa. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Burrito bowl
200 g ris
300 g hakket oksekød
Olie til stegning
1 brev taco krydderi
Dressing
40 g olivenolie
20 g flydende honning
2 spsk balsamicoeddike
Salt og peber
Derudover
100 g salatblanding
150 g fintsnittet kål
2 avocadoer, skåret i små tern
1 dåse majs
1 dåse sorte bønner
2 stængler forårsløg, fintsnittet
3 tomater, skåret i tern
1/2 agurk, skåret i tern
100 g revet ost
Nachos, knuste
Evt. lime og koriander
Fremgangsmåde
Burrito bowl
Kog risene som angivet på pakken/posen.
Steg kødet i olie og tilsæt taco krydderi. Steg indtil kødet er gennemstegt.
Dressing
Kom alle ingredienserne i en skål eller et glas med låg og rør/ryst det godt sammen og smag til med salt og peber.
Kom den blandede salat på et fad eller en stor skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og bland salaten rundt. Hæld dressingen udover salaten og server straks. Server evt. med koriander og lime. Velbekomme!