3 x kransekager som jeg har lavet til små fine kransekagestykker med mandler, nougat og med citron og valnødder. Disse små kransekagestykker er perfekte at servere, når klokken slår tolv og et nyt år skal skåles ind. Jeg har lavet kransekagestykkerne af en portion kransekage, fra denne opskrift. Det smager også rigtig godt, hvis man smelter lidt chokolade og dypper bunden af kransekagerne i. Du kan enten lave alle 3 varianter eller blot lave en af dem. Rigtig god fornøjelse!
Se også andre opskrifter på kransekage her:
- Kransekage med appelsin og ganache
- Kransekagedessert med appelsin og marengs
- Kransekage (Number cakes)
3 x kransekager
Ingredienser
KransekageFremgangsmåde
Kransekage
Lav kransekagemassen og del portionen i 3 lige store portioner.
Rul den første portion ud til en lang pølse på ca. 50 cm. Skær en rille hele vejen langs pølsen. Skær strimler af nougat og læg ned i rillen. Klem kransekagemassen sammen og form det, så det danner en trekant. Skær trekanten ud i ca. 5 cm lange kransekagestykker.
Rul den anden portion ud til en lang pølse og skær den ud i 18 lige store stykker og rul stykkerne til kugler. Pres en mandel ned i hver kugle.
Ælt citronskal ind i den sidste del kransekagemasse. Rul det ud til en pølse og del i ca. 20 stykker. Tryk en valnød ned i hver stykke.
Tænd ovnen på 225 C varmluft.
Placer alle kransekagestykkerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 6-8 min, til de er let lysebrune. Bagepladen skal sættes ind lidt over midten i ovnen med en anden bageplade nedenunder. Hold øje med kransekagerne under bagningen, de kan hurtigt blive for mørke. Lad kransekagerne er køle af.
Glasur
Rør flormelis og æggehvide sammen til en sej glasur. Kom glasuren i en sprøjtepose eller frysepose og klip et lille hul. Sprøjt glasuren fra side til side, så kransekagerne får det traditionelle mønster. Hvis du ikke har prøvet det før, kan du evt. lige øve dig på skaftet af en grydeske el.lign. Og selvom glasuren ikke bliver sprøjtet helt perfekt, så skal kransekagerne nok smage dejligt alligevel. Du kan selv vælge, hvordan du dekorerer kransekagerne. Jeg har penslet nogle med rosa glimmer og nogle med glasur. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar