Opskrifter Livsstil

Kransekage (Number Cake)

 

Lige så længe jeg kan huske det, har min mor bagt kransekagen til nytårsaften, og hun har altid bagt den med det årstal, som vi hoppede ind i. Så selvom Number Cakes har været virkelig populært inden for de sidste par år, så har min mor altså kommet trenden i forkøbet, når hun har bagt årets kransekage. Jeg har de sidste 4 år delt en lille “nytårstale” på Instagram til et billede af min mors populære kransekage, tjek #frederikkewaerensnytår ud og få inspiration til, hvordan din kransekage skal se ud. Her får du min mors opskrift på den bedste kransekage – sprød udenpå og blød og sej indeni:

Kransekage (Number Cake)
Ingredienser

Kransekage:

500 g rå marcipan

175 g flormelis

1 æggehvide

Glasur:

150 g flormelis

1 æggehvide

Fremgangsmåde

Kransekage:

Ælt marcipan, flormelis og æggehvide sammen. Kom lidt flormelis på bordet, og rul kransekagemassen til lange stænger ca. 1,5-2 cm i diameter. Klem stængerne med fingrene, så de bliver trekantede, ligesom et tag. Klap evt. med en paletkniv, så “tagryggen” bliver lige. Form tallene til årstallet på en bageplade med bagepapir. Lav tallene i en størrelse, der passer til det fad, de skal serveres på. Hvis der er kransekagemasse i overskud, kan det skæres i ca. 5 cm lange kransekagestykker. Sæt dem på en bageplade for sig, da de ikke skal bage så længe som tallene.

Kransekagetallene bages ved 225 C i ca. 8-10 min, til de er let lysebrune; små kransekagestykker bages ca. 6-8 min. Bagepladen skal sættes ind lidt over midten i ovnen. Hold øje med kransekagerne under bagningen, de kan hurtigt blive for mørke. Lad kransekagerne er køle af.

Glasur:

Rør flormelis og æggehvide sammen til en sej glasur. Kom glasuren i en sprøjtepose eller frysepose og klip et lille hul. Sprøjt glasuren fra side til side, så kransekagerne får det traditionelle mønster. Hvis du ikke har prøvet det før, kan du evt. lige øve dig på skaftet af en grydeske el.lign. Og selvom glasuren ikke bliver sprøjtet helt perfekt, så skal kransekagerne nok smage dejligt alligevel. Godt nytår!

1 Comment
  1. Sikke en fin idé at forme kransekagen efter årstallet! Hvor lang tid i forvejen kan man bage kransekagen uden at den bliver tør?

    Godt nytår!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.