Kransekager med appelsin og ganache - Kransekagesandwich
Opskrifter Livsstil Shop

Kransekager med appelsin og ganache

Indlægget er lavet i samarbejde med Dansukker

Kransekager med appelsin og ganache – Opskrift på nemme og lækre kransekagebidder med smag af appelsin, fyldt med ganache af nougat og dyppet i chokolade. Disse hjemmebagte kransekager er et skønt og festlig alternativ til de klassiske kransekagestykker til nytårsaften.

Kransekagerne består af to små kager, der sættes sammen om den silkebløde ganache og som, efter at have stået på køl, dyppes i mørk chokolade på den ene halvdel.

Kransekagemassen består af ren marcipan, økologisk dansk flormelis fra Dansukker og æggehvide og fintrevet appelsinskal. Massen skal være blød nok til at kunne sprøjtes ud i små ”dutter” på en bageplade. Det er vigtigt at bruge flormelis, og ikke almindeligt hvidt sukker, som ikke kan opløses i marcipanen og derfor vil være for ”knasende”. Kagerne bages gyldne, men de skal stadig have en blød midte. Den fintrevne appelsinskal i kransekagemassen giver en frisk og dejlig smag til kransekagen, og orangesmagen passer altid supergodt sammen med mørk chokolade.

Kransekagerne samles med en blød nougat ganache og dyppes i mørk chokolade. I ganachen er der glukosesirup fra Dansukker, og det giver en blød og lidt sej konsistens til den færdige ganache, som jeg synes er perfekt. Når du har dyppet kagerne i chokolade, kan de f.eks. pyntes med lidt fine strimler af appelsinskal og et drys guldstøv. De færdige kransekager kan sagtens bages et par dages før, de skal bruges, og opbevares i en tætsluttende kagedåse i køleskabet. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Kransekage til 6-8 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 2 t. / I alt + 2 t.
Ingredienser

Kransekage (12 stk.)

375 g rå marcipan

135 g Dansukker økologisk flormelis

75 g æggehvide

Fintrevet appelsinskal af én appelsin

Ganache

1 dl piskefløde

15 g Dansukker glukosesirup

150 g mælkechokolade, hakket eller i drops

50 g nougat, skåret i tern

Derudover

150 g chokolade

Fintrevet appelsinskal af én appelsin

Guldstøv

Fremgangsmåde

Kransekage

Tænd ovnen på 225 C varmluft.

Pisk marcipan, flormelis, æggehvide og appelsinskal sammen. Kom kransekagemassen op i en sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjt 24 små dutter ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kransekagerne i 5-6 min midt i den forvarmede ovn, indtil de er lysebrune – hold øje med, at de ikke bliver for mørke. De skal være bløde. Lad kransekagerne køle af.

Ganache

Kom piskefløde og glukosesirup i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Kom mælkechokolade og nougat i en skål og hæld den varme fløde udover. Lad det stå 1 minut og rør i midten med en dejskraber til massen bliver blank og samler sig. Stil på køl ca. 1 time. Kig til ganachen, den må ikke bliver for hård.

Kom ganachen op i en sprøjtepose. Klip et lille hul og sprøjt ganache ud på den ene halvdel kransekager. Saml kransekagerne med den anden halvdel. Stil dem på køl.

Smelt chokoladen over vandbad. Dyp kransekagerne i chokoladen, drys med appelsinskal og pensl med guldstøv. Opbevar på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments
  1. Hej Frederikke.
    Kan de færdige kransekagestykker opbevares på frost indtil servering eller skal de være på køl. Synes, at en tur på frost giver en god konsistens og smag til den flrdigekransekage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.