3 x kransekager - Opskrift på lækre kransekagestykker til nytår
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

3 x kransekager

3 x kransekager som jeg har lavet til små fine kransekagestykker med mandler, nougat og med citron og valnødder. Disse små kransekagestykker er perfekte at servere, når klokken slår tolv og et nyt år skal skåles ind. Jeg har lavet kransekagestykkerne af en portion kransekage, fra denne opskrift. Det smager også rigtig godt, hvis man smelter lidt chokolade og dypper bunden af kransekagerne i. Du kan enten lave alle 3 varianter eller blot lave en af dem. Rigtig god fornøjelse!

Se også andre opskrifter på kransekage her:

3 x kransekager

Opskrift til 10 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 10 min.
I alt 25 min.

Ingredienser

Kransekage Derudover
Glasur

Fremgangsmåde

Kransekage

Lav kransekagemassen og del portionen i 3 lige store portioner.

Rul den første portion ud til en lang pølse på ca. 50 cm. Skær en rille hele vejen langs pølsen. Skær strimler af nougat og læg ned i rillen. Klem kransekagemassen sammen og form det, så det danner en trekant. Skær trekanten ud i ca. 5 cm lange kransekagestykker.

Rul den anden portion ud til en lang pølse og skær den ud i 18 lige store stykker og rul stykkerne til kugler. Pres en mandel ned i hver kugle.

Ælt citronskal ind i den sidste del kransekagemasse. Rul det ud til en pølse og del i ca. 20 stykker. Tryk en valnød ned i hver stykke.

Tænd ovnen på 225 C varmluft.

Placer alle kransekagestykkerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 6-8 min, til de er let lysebrune. Bagepladen skal sættes ind lidt over midten i ovnen med en anden bageplade nedenunder. Hold øje med kransekagerne under bagningen, de kan hurtigt blive for mørke. Lad kransekagerne er køle af.

Glasur

Rør flormelis og æggehvide sammen til en sej glasur. Kom glasuren i en sprøjtepose eller frysepose og klip et lille hul. Sprøjt glasuren fra side til side, så kransekagerne får det traditionelle mønster. Hvis du ikke har prøvet det før, kan du evt. lige øve dig på skaftet af en grydeske el.lign. Og selvom glasuren ikke bliver sprøjtet helt perfekt, så skal kransekagerne nok smage dejligt alligevel. Du kan selv vælge, hvordan du dekorerer kransekagerne. Jeg har penslet nogle med rosa glimmer og nogle med glasur. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar