Kransekagedessert med appelsin og marengs - Opskrift kransekage med appelsincurd og marengs
Opskrifter Livsstil Shop

Kransekagedessert med appelsin og marengs

Indlægget er lavet i samarbejde med Imerco

Opskrift på lækker kransekage med orangesmag, fyldt med hjemmelavet appelsincurd og pyntet med luftig marengs. Disse hjemmebagte kransekager er en skøn og festlig dessert til nytårsaften. Du kan sagtens bage selve kransekagerne dagen inden, men de skal helst først samles, inden de skal spise. Skal kransekagerne bruges, når det nye år skåles ind, vil jeg anbefale, at du laver denne portion til 20-30 små kagestykker.

Hvis du ligesom mig, er vild med lemoncurd, vil du også kunne lide denne curd lavet på appelsin. Den giver en frisk og dejlig smag til kransekagen, der også er tilsat lidt friskreven appelsinskal. Appelsincurd’en skal helst laves dagen inden, sådan at den kan nå at blive helt afkølet og sætte sig. Du kan naturligvis også lave desserten i en citron-version med almindelig lemoncurd og lidt citronskal i kransekagemassen. Jeg har brugt citruspresseren fra Cock & Baker, som er supernem at anvende og har et smart låg, så man f.eks. kan stille sin friskpressede saft i køleskabet. Den presser frugten tæt, så der ikke går noget til spilde. Citruspresseren er meget nem at rengøre, da du kan sætte skålen og citrus-delen i opvaskemaskinen. Fordi den er så nem at rengøre, bruger jeg den tit til at lave mig et hurtigt glas friskpresset juice af appelsiner og grapefrugt.

Den fluffy marengs på toppen af kransekagedesserterne er sprøjtet ud i et flot mønster, men kan dog også sagtens sættes på kagerne i små toppe med et par teskeer. Marengsen brændes fint lysebrun ved hjælp af en Cock & Baker gasbrænder, som er nem at betjene. Indstil flammen så den ikke er alt for hård, da marengs lynhurtigt bliver brændt sort. Du kan evt. øve dig på en lille top marengs på et bagepapir. Gasbrænderen er også uundværlig, når jeg smelter sukkerlaget på creme brulée og brænder marengs på citrontærte.

Kransekagedesserten er også perfekt at servere til påske. Rigtig god fornøjelse!

Husk at følge mig på mine andre sociale platforme, for meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Instagram, Facebook og TikTok.

Kransekage til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 1 t. / I alt + 2 t.
Ingredienser

Appelsincurd

Saften fra ca. 2-3 appelsiner, i alt 2 dl saft

Fintreven skal fra 2 usprøjtede appelsiner

3 æg

215 g sukker

200 g smør, koldt og skåret i tern

Kransekage

375 g rå marcipan

125 g flormelis

Ca. ½ æggehvide

1 tsk. fintrevet appelsinskal, fra usprøjtet appelsin

Italiensk marengs

200 g sukker

1 dl vand

4 past. æggehvider

Fremgangsmåde

Appelsincurd

Kom appelsinsaft, æg og sukker i en tykbundet gryde. Varm det op ved lav varme, imens der piskes – det må endelig ikke koge. Når det er så varmt, at det tykner, piskes der yderligere et par minutter. Tilsæt nu det kolde smør lidt ad gangen. Bliv ved med at pisk til curd’en er tykt og cremet. Det tager lidt tid. Når appelsincurd’en har konsistens som en tyk creme, hældes den igennem en si ned i et skoldet glas, der kan lukkes tæt. Tilsæt reven appelsinskal og bland. Stilles på køl til dagen efter, hvor den hældes i en sprøjtepose. Appelsincurd kan holde sig på køl i min. 1 uge.

Kransekage

Tænd ovnen på 225 C. Ælt marcipan, flormelis og æggehvide sammen. Kransekagemassen skal være fast, så tilsæt ikke for meget æggehvide. Kom lidt flormelis på bordet, og rul kransekagemassen til en lang stang på ca. 100 cm. Skær den i 10 stykker og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk en rille i hvert stykke med skaftet af en teske, så der bliver en fordybning. Bag kransekagen i 8-10 min midt i den forvarmede ovn, indtil de er lysebrune – hold øje med, at de ikke bliver for mørke og læg evt. et stykke stanniol over i den sidste del af bagetiden. Lad kransekagerne er køle af.

Marengs

Kog sukker og vand op i en tykbundet gryde. Kog det op til 117 C (mål temperaturen med et termometer). Pisk imens æggehviderne helt stive. Tilsæt den varme sukkersirup i en tynd stråle til æggehviderne, imens der fortsat piskes. Pisk marengsen i ca. 8 min, til den er afkølet og er blevet sej og skindende.

Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Sådan samler du kransekagerne

Stil de afkølede kransekager på et fad og kom en stribe kold appelsincurd på hver kransekage. Sprøjt marengs i et mønster ovenpå appelsincurd’en og brænd forsigtigt marengsen med en gasbrænder, til den bliver gylden. Pas på for det går meget hurtigt!

Server kagerne med det samme. Velbekomme!

Bedøm denne ret

4 Comments
  1. Hej Frederikke. Kan jeg lave marengsen om formiddagen, og først sprøjte op inden servering? Eller vil den blive flad?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.