Dhal eller Daal er en lækker indisk gryderet med røde linser og massere af smæk på krydderierne. Det er en skøn og varmende ret, perfekt til denne årstid. Den er hurtig at lave og tilmed billig og ja, så er den vegetarisk. Vi elsker denne ret i min familie, og vi spiser den med hjemmelavet Raita dressing, naan brød eller hjemmebagte fladbrød, ristede mandler og frisk persille. De fleste spiser det nok med koriander, men det er jo ikke alle, der kan lide det ;-)) Det er en god ret at servere på de dage, hvor det skal gå lidt hurtigt med aftensmaden. Dhal kan sagtens fryses ned og blot varmes op i en gryde og serveres. Prøv også min lækre opskrift på svensk pølseret, cremet peanutbutter sauce og kylling og butter chicken. Rigtig god fornøjelse!
Dhal
Ingredienser
DhalFremgangsmåde
Dhal
Svits løg, hvidløg og krydderier i olivenolie i en tykbundet gryde. Kom gulerødderne op i gryden. Tilsæt grøntsagsbouillon, røde linser, flåede tomater og kokosmælk. Rør rundt og kom de friske tomater, salt og peber i gryden og sæt låg på. Lad retten stå at simre ved middelvarme i ca. 20 minutter eller til linserne er møre, dog ikke udkogte. Smag retten til og kom evt. flere krydderier i eller salt.
Raita dressing
Bland yoghurt og cremefraiche med spidskommen, salt og peber. Riv agurk på et rivejern og skær løget ud i halve tynde skiver. Bland det hele sammen til en dejlig raita dressing.
Server den varme Dhal med raita, lunt naan brød, persille eller koriander og mandler ristet på en tør pande. Velbekomme!
Min guide til en god dahl
At lave en lækker dahl er både enkelt og tilfredsstillende, og her er en guide til at sikre, at din dahl bliver uimodståelig.
Start med at vælge de rigtige linser. Røde eller gule linser er ideelle, da de koger hurtigt og bliver dejligt cremede. Begynd din dahl ved at sautere løg, hvidløg og ingefær i lidt olie i en gryde. Dette skaber en skøn smagsbase, som vil løfte retten.
Når aromaterne er bløde, er det tid til at tilsætte krydderier. Kom spidskommen, gurkemeje og koriander i gryden – disse krydderier tilføjer dybde og varme til din dahl. For at give retten lidt syrlighed kan du tilsætte hakkede tomater. Hvis du ønsker en ekstra cremet konsistens, så brug lidt kokosmælk.
Hvis du vil have lidt ekstra varme, kan du tilsætte chili. Start med en lille mængde og juster efter din egen smag. For at give din dahl mere fylde kan du også tilsætte grøntsager som spinat, gulerødder eller blomkål, som tilføjer både sundhed og smag.
Lad retten simre i 20-30 minutter, så smagene får tid til at udvikle sig. Når du er klar til at servere, kan du tilbyde din dahl med ris eller naan-brød. Glem ikke at drysse frisk koriander over retten for et lækkert pift. Med denne guide kan du nemt lave en dahl, der smager himmelsk og imponerer både familie og venner!
Skriv endelig en kommentar
Jeg har lige lavet en portion, til senere – det dufter SÅ godt. Tak for inspirationen.
Ved du om det kan fryses ned ? Kan godt se en ide i, at have mindre portioner i fryseren.
Er der okke ret stor forskel i smag og intensitet på en spsk frisk ingfær og en spsk tørret?
Jeg har lavet det med begge dele, og jeg kunne ikke smage forskel 🙂