Pico de gallo – Opskrift på nem og smagfuld pico de gallo som er en mexicansk tomatsalsa. Pico de gallo er en dejlig frisk, stærk og syrlig tomatsalsa, som også går under navnet salsa fresca. Pico de gallo består af friske tomater, som skæres i tern og vendes sammen med løg i tern, finthakket chili, hvidløg, limesaft, koriander, olivenolie, salt og peber. Pico de gallo har bedst af at stå og trække på køl, så den kan få masser af god smag.
Pico de gallo er perfekt at servere som tilbehør til mange mexicanske retter. Det mest klassiske at servere pico de gallo med må nok være at nachos, hvor der også er creme fraiche og lækker guacamole til. Jeg bruger finthakket persille i salsaen, men den laves oprindeligt med hakket koriander. Der kan nemt justeres i styrke og smag ved at tilsætte mere eller mindre chili eller helt undlade den. Pico de gallo kan holde sig på køl i et par dage.
Prøv også min opskrift på klassisk tomatsalsa, som består af både friske tomater og flåede tomater, som blendes. Du kan også prøve min opskrift på mangosalsa eller vandmelonsalsa. Rigtig god fornøjelse!
Pico de gallo
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skær tomaterne i små tern og kom dem i en skål. Lad det stå i 10 min. og hæld herefter så meget af saften fra. Tilsæt de øvrige ingredienser og smag til. Stil pico de gallo på køl 1 time, så den kan trække smag. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar