Nutellatrøfler med kaffe – Opskrift på lækre nutellatrøfler med mørk chokolade og kaffe. Disse trøfler er så lækre og smelter på tungen. Trøflerne består af mørk chokolade, piskefløde, stærk kaffe, nutella og salt. Massen stilles på køl, hvorefter den trilles til kugler som rulles i kakao og ristede hakkede hasselnødder. I stedet for at trille trøflerne i begge dele, så kan man også bare vælge en af dem.
Jeg har også lavet en anden slags nutellatrøfler, som er i en sundere version med hasselnødder, dadler, kakao og salt.
Trøflerne kan holde sig i et par uger på køl i en bøtte med låg. Prøv også min opskrift på Baileys trøfler eller min opskrift på trøfler med hvid chokolade, appelsin og kokos. Rigtig god fornøjelse!
Nutellatrøfler med kaffe
Ingredienser
Nutellatrøfler med kaffeFremgangsmåde
Nutellatrøfler med kaffe
Varm piskefløden i en gryde til lige under kogepunktet. Kom chokoladen i en skål og hæld den varme fløde over sammen med kaffen. Lad det stå 2 minutter. Rør herefter i midten af skålen med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Rør Nutella ud i trøffelmassen og tilsæt salt. Kom husholdningsfilm over massen og stil den på køl i min. 4 timer.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Rist hasselnødderne på en bageplade med bagepapir i ca. 10 min. Lad hasselnødderne afkøle og gnub skallen af i et viskestykke. Kør hasselnødderne i en minihakker eller foodprocessor til de er grofthakkede.
Form og rul trøffelmassen til ca. 20 kugler og tril den ene halvdel i de hakkede hasselnødder og den anden halvdel i kakao. Nyd dem med det samme eller stil dem på køl i en bøtte, hvor de kan holde sig i et par uger. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar