Pizzabrud - Svampede brud med pizzafyld

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Pizzabrud

Pizzabrud – Opskrift på svampede boller med chorizo, ost, tomatsauce og oliven. Disse svampede boller eller brud er så lækre og luftige. Jeg har lavet dem med chorizo, mozzarella i tern, revet cheddarost, tomatsauce, oliven, peberfrugt og oregano. De smager så dejligt og er super nemme at lave.

Brudene laves ved at lave en dej, som hæver og som efterfølgende hældes ud på bordet. Der laves en lille fordybning i dejen, hvor fyldet kommes i og 2 æg. Herefter hakkes dejen rundt, så både æg og fyld fordeles godt i dejen. Derefter deles dejen ud til boller, som bages. Bollerne eller brudene laves ligesom mine gulerodsbrud, som er ret så populære. Det er slet ikke dårligt at nyde sådan en lun bolle. Jeg har lavet bollerne med halv hvedemel og halv ølandshvede, som giver en virkelig god smag, de kan også sagtens laves udelukkende med hvedemel. Bollerne kan koldhæves, blot ved at tilsætte halvdelen af gæren, og så lade dejen hæve i køleskabet natten over. Så kan der serveres friskbagte boller dagen efter. Bollerne er desuden helt perfekte til fryseren og til madpakken. Prøv også min opskrift på bananbrud med mørk chokolade eller min opskrift på æblebrud.Rigtig god fornøjelse!

Pizzabrud

Opskrift til 14-16 stk.
Forberedelse 2 t.
Tilberedning 15 min.
I alt 2 t. 30 min.

Ingredienser

Dej
Derudover

Fremgangsmåde

Kom gær, mælk, yoghurt og honning i en røreskål. Tilsæt hvedemel og salt og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt først fuldkornsmel og så blødt smør, imens der æltes. Dejen skal æltes godt til den slipper skålen og er blevet blank og smidig.

Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i 1.5 time ved stuetemperatur.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Hæld dejen ud på et bord drysset med en smule mel. Lav en fordybning i midten af dejen og fyld op med æg og fyldet. Hak dejen godt rundt i små stykker, så det hele bliver blandet sammen. Brug en bagespade eller en paletkniv. Del dejen i 14-16 lige store stykker.

Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt bollerne på bagepapiret. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 15 minutter.

Bag bollerne i ca. 15-18 minutter eller indtil de er gyldne. Lad bollerne køle af på en rist og nyd dem. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar